Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Βέροια: Στατιστική και συμπτώσεις

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης... Άπαντες στον Πανιώνιο ευελπιστούν πως το Κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τη Βέροια θα αποτελέσει τη νέα αρχή στ...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης...

Άπαντες στον Πανιώνιο ευελπιστούν πως το Κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τη Βέροια θα αποτελέσει τη νέα αρχή στη φετινή σεζόν.


Πράγματι, οι 5 συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημα δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για την ομάδα και εδώ ακριβώς παρουσιάζεται το πρώτο στατιστικό ενδιαφέρον εν όψει της Κυριακής.

Να επισημάνουμε ότι σε επίπεδο της νεοσύστατης Superleague (Ιούλιος 2006 και έπειτα) είναι η πρώτη σεζόν που συμβαίνει αυτό το αν μη τι άλλο αρνητικό ρεκόρ στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία γνώρισε τελευταία φορά 5 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα σε εποχές Α' Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα στη σεζόν 1998/1999 με τον Βρετανό Ρόνι Γουίλαν στο πάγκο όπου είχε κολλήσει τότε στους 24 βαθμούς (που συμπτωματικά τη Κυριακή είναι ο στόχος με πιθανή νίκη!) από την 22η έως την 26η αγωνιστική.

Επικρατώντας εντός έδρας με 2-0 επί του Εθνικού Πειραιώς (που τον είχε κερδίσει και στην έδρα του στον πρώτο γύρο όπως συμβαίνει τώρα και με τη Βέροια) στις 26/4/1999, ο Ιστορικός πήρε τότε βαθιά βαθμολογική ανάσα σε περίοδο που μην ξεχνάμε απέφυγε οριακά τον υποβιβασμό στην ισοβαθμία με τον Πανελευσινιακό στους 32 βαθμούς. Σίγουρα, η τότε αντίδραση της ομάδας μετά από 5 συνεχόμενες ήττες αποτελεί θετικό σημάδι για την προσεχή αναμέτρηση με την ομάδα της Ημαθίας.

Σε περίπτωση κατάκτησης των 3 βαθμών, οι κυανέρυθροι θα φτάσουν τους 24 σε 17 αγώνες και μ' αυτό το τρόπο θα καταφέρουν να ξεπεράσουν ακόμα και τη βαθμολογική συγκομιδή της αγωνιστικής περιόδου 2007/2008 όπου είχαν 22 βαθμούς στο αντίστοιχο διάστημα (μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής δηλαδή). Η αναφορά μόνο τυχαία δεν γίνεται στην εν λόγω σεζόν καθώς είναι μέχρι στιγμής η τελευταία χρονικά που ο Πανιώνιος κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος! Μία ακόμη ενδεχομένως σημαδιακή σύμπτωση που σχετίζεται άμεσα με την σεζόν 2007/2008, εστιάζεται στο ότι σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος, οι Νεοσμυρνιώτες θα φτάσουν τις 5 νίκες στα πρώτα 9 εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα κάτι που έχει να συμβεί από εκείνη την αγωνιστική περίοδο!

Η συνολική προϊστορία των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη είναι συντριπτική υπέρ του Πανιωνίου με 9 νίκες σε 12 αναμετρήσεις ενώ η ''βασίλισσα του βορρά'' (όπως αυτοαποκαλείται τουλάχιστον) δεν έχει επικρατήσει ποτέ & έχει να επιδείξει μόνο 3 ισοπαλίες ως θετικά αποτελέσματα, οι 2 εκ των οποίων στις προαναφερθείσες αγωνιστικές περιόδους, δηλαδή 1998/1999 & 2007/2008!

Να σημειωθεί πως ανεξαρτήτου έδρας, ο Ιστορικός αγνοεί την ήττα από τους κυανέρυθρους του βορρά από τις 22/3/1999, σε ένα ματς που περιλαμβανόταν όπως εύλογα διαπιστώνεται ημερολογιακά στο προηγούμενο αρνητικό σερί των 5 συνεχόμενων ηττών που προαναφέραμε!

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό και συγκριτικά με τα προηγούμενα σχετικά άρθρα, είναι η πρώτη φορά που συνδέονται σε τόσο μεγάλο βαθμό με παράξενο τρόπο οι διάφορες συμπτώσεις μεταξύ τους σε χρονικό επίπεδο! Άξιο αναφοράς επίσης χρίζει το γεγονός ότι οι κυανέρυθροι διατηρούν σχετικά καλή παράδοση στους εντός έδρας αγώνες τους εναντίον των νεοφώτιστων ομάδων στη Superleague (ομάδων που ανέβηκαν από την B' εθνική ή Football League την αμέσως προηγούμενη σεζόν ανεξαρτήτως αν είχαν αγωνιστεί εκ νέου στη Superleague ή όχι). Πως να μην ισχύει αυτό όταν στη νεοσύστατη Superleague στους 21 σχετικούς αγώνες έχει μόλις 3 ήττες, την ίδια στιγμή που στα αντίστοιχα ματς ορισμένες ομάδες έχουν περισσότερες ήττες αν και σε θεωρητικό επίπεδο είναι μεγαλύτερου βεληνεκούς ως μεγέθη σε σχέση με τον Πανιώνιο!

Υπενθυμίζουμε εν τέλει πως τελευταία ισοπαλία του Πανιωνίου (εντός έδρας ή και γενικά) παραμένει η εντός έδρας από την 29η αγωνιστική της περσινής περιόδου όπου στις 18 Απριλίου 2012 έμεινε στο 1-1 με την Skoda Ξάνθη, χρονικά λίγο νωρίτερα από την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στη Superleague για τη Βέροια! Αναμφισβήτητα, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον κυρίως για το πότε θα σπάσει αυτό το οξύμωρο σερί για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στη φετινή Superleague που είναι η 2η κατ' αναλογία σε αριθμό ισοπαλιών από τη σεζόν 2006/2007 κι έπειτα!

2 σχόλια

  1. re ti moy thimhses! roni whelan! apisteftes epohes!
    i pio anomali hronia toy panionioy makran i hronia toy whelan!
    na pigainhs taftohrona stoys 8 tis eyrophs kai na swzese stin isobathmia me tin elefsyna? den yparxei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. provlepo fotagogisi tis neas smirnis an kerdisei o panionios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή