Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Άρης: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης... Σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της 7ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον Άρη το βράδυ του Σαββάτου ...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης...

Σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της 7ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον Άρη το βράδυ του Σαββάτου (20.30) στη Νέα Σμύρνη στο 2ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του, ακριβώς μία εβδομάδα μετά το προηγούμενο που ήταν και πάλι Σαββατιάτικο βραδυνής ζώνης!

Στόχος αμφότερων των ομάδων η κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης, αφενός για τον Ιστορικό ώστε να επιστρέψει στα τρίποντα μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού για την 2η αγωνιστική και στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, αφετέρου για τους Θεσσαλονικείς ώστε να πετύχουν την πρώτη τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα στην προσπάθεια τους να ξεκολλήσουν το συντομότερο από την τελευταία θέση της κατάταξης.

Είναι γεγονός πως οι κυανέρυθροι θα αγωνιστούν για 2ο ''κολλητό'' εντός έδρας ματς για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2010/2011 όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με Παναθηναϊκό (1-1) & Καβάλα (1-1) για την 19η & 20η αγωνιστική αντίστοιχα! Ως γνωστόν, τις 2 τελευταίες σεζόν αποτελούσαν την ''ομάδα-ρυθμιστή'' του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν σε καμία περίπτωση 2 σερί εντός ή εκτός έδρας παιχνίδια. Να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που φτάσουν στη νίκη έναντι των κίτρινων, θα έχουν συμπληρώσει 3 βαθμούς στη ''κολλητή εντός έδρας δυάδα'' αγώνων τους για 4η φορά στις 6 πιο πρόσφατες περιπτώσεις!

Μην ξεχνάμε πως ακριβώς το ίδιο συνέβη την περίοδο 2008/2009 όπου ηττήθηκαν από Ηρακλή (0-2) & επικράτησαν επί του Λεβαδειακού (1-0) στα 2 πρώτα ματς του Τάκη Λεμονή στον πάγκο για την 10η & 11η αγωνιστική αντίστοιχα, τη σεζόν 2009/2010 όταν και ηττήθηκαν από Παναθηναϊκό (0-2) & επιβλήθηκαν επί της Skoda Ξάνθης (3-0) για 24η & 25η αγωνιστική αντίστοιχα και το 2010/2011 όπου αρχικά υπερκέρσαν το εμπόδιο του Ηρακλή (1-0) αλλά μία εβδομάδα αργότερα γνώρισαν την ήττα από την Κέρκυρα (0-1) για την 12η & 13η ''στροφή'' αντίστοιχα.

Παρατηρείται πάντως πως στις 6 τελευταίες περιτπώσεις ''κολλητής εντός έδρας δυάδας''
αναμετρήσεων, ότι είτε θα έχουν κερδίσει 3 βαθμούς, είτε 2, δηλαδή απόλυτη ισορροπία συγκριτικά με τους αντιπάλους. Δεδομένου πως (και) κατά την αγωνιστική περίοδο 2007/2008, ο Πανιώνιος ήταν ''ομάδα-ρυθμιστής'', οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις με θετικό αλλά και αρνητικό ισοζυγίο σε 2 συνεχόμενα εντός έδρας ματς εμφανίζονται κατά τη σχετικά μακρινή σεζόν 2006/2007 όπου για τον πρώτο γύρο είχε γνωρίσει την ήττα με 0-2 (συμπτωματικά με το ίδιο σκορ ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ολυμπιακό και πάλι στο πρώτο χρονικά ματς) από τη Skoda Ξάνθη & παραχώρησε λευκή ισοπαλία στο νεοσύστατο τότε Ατρόμητο (μετά τη συγχώνευση με τη Χαλκηδόνα της Νίκαιας) στα πλαίσια της 11ης & 12ης αγωνιστικής αντίστοιχα.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της 20ής & 21ης ''στροφής'' του πρωταθλήματος είχε βαθμολογική συγκομιδή 4 βαθμών στη Νέα Σμύρνη, αρχικά επικρατώντας με 3-1 επί του Απόλλων Καλαμαριάς (και πάλι συμπτωματικά επί του ίδιου αντιπάλου και με το ίδιο σκορ κέρδισε για το κύπελλο προ 10 ημερών!) & λίγες μέρες αργότερα μένοντας στη λευκή ισοπαλία με τον Άρη και πάλι στη τότε βραδυνή ζώνη ώρας του Σαββάτου, όπως συμβαίνει και τώρα δηλαδή!

Από την πλευρά τους οι κίτρινοι θα ''κατέβουν'' στη Νέα Σμύρνη με στόχο να αποφύγουν την εκτός έδρας ήττα σε επίσημο ματς μετά από 4 ανεπιτυχείς προσπάθειες σε πρωτάθλημα & κύπελλο. Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής εμφανίζουν τους πιο αποθαρρυντικούς αριθμούς στα 9 χρόνια παρουσίας τους στη μεγάλη κατηγορία την τελευταία δεκαετία (ως γνωστόν το 2005/2006 αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό του 2004/2005) καθώς με 2 βαθμούς στις 6 πρώτες αγωνιστικές, δηλαδή με μέσο όρο 0,33 βαθμών ανά αγώνα θυμίζουν στατιστικά στοιχεία ομάδων που ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στο τέλος της εκτάστοτε περιόδου. Μην ξεχνάμε πως αντίστοιχο ξεκίνημα είχε την περσινή σεζόν η εξίσου κιτρινόμαυρη ΑΕΚ με 2 βαθμούς μετά τις 6 πρώτες ''στροφές'' της Superleague 2012/2013 στο τέλος της οποίας τερμάτισε στην 15η (προτελευταία) θέση του πίνακα, αποχαιρετώντας φυσικά τα μεγάλα σαλόνια.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, υπερτερεί χαρακτηριστικά ο Πανιώνιος με 32 νίκες έναντι 9 του Άρη ενώ 12 αγώνες δεν ανέδειξαν νικητή. Το στατιστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι οι κίτρινοι στις 6 τελευταίες τους επισκέψεις στη πλατεία έχουν γνωρίσει 5 ήττες ενώ ''απέδρασαν'' με την ισοπαλία μόνο το Μάρτιο του 2010 (1-1) σ' ένα ματς που το αποτέλεσμα του χαρακτηριζόταν από τους ειδικούς ''μαγική εικόνα'' ακόμα και πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση εκείνου του πρωταθλήματος.

Αξίζει σ' αυτό το σημείο να επισημανθεί μία άνευ προηγουμένου απίστευτη και παράλληλα ''διαβολικά'' επαναλαμβανόμενη συγκυρία όταν διασταύρωναν τα ξίφη τους οι 2 ομάδες στη Νέα Σμύρνη. Είναι γεγονός πως οι 4 από τις 5 πιο πρόσφατες εντός έδρας νίκες του Ιστορικού επί των Θεσσαλονικέων, ήταν παράλληλα και οι πρώτες του χρονικά εντός έδρας για το πρωτάθλημα! Δεν είναι τυχαίο πως το 2-1 για την 6η αγωνιστική του 2008/2009, το 1-0 για την 3η αγωνιστική του 2010/2011, το 2-1 για την 11η αγωνιστική του 2011/2012 & το 1-0 της περσινής πρεμιέρας ήταν τα πρώτα τρίποντα του ως γηπεδούχος , συμπτωματικά όλα επί του Άρη! Εν τέλει, να τονιστεί πως στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις μεταξύ των 2 ομάδων ανεξαρτήτου έδρας, ο Πανιώνιος έχει δημιουργήσει βαθμολογικό ''double score'' έναντι των κίτρινων με 12 βαθμούς έναντι μόλις 6, κάτι που δεν έχει καταφέρει επί κανενός άλλου αντιπάλου που έχει αγωνιστεί την τριετρία 2010-2013 στη μεγάλη κατηγορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια