Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

"Φτύνουμε αίμα για τη φανέλα που φοράμε"

Ο Κώστας Μενδρινός, σκόρερ του Πανιωνίου στο πρώτο εφετινό “διπλό” των “κυανέρυθρων” στη Βεροια, μίλησε στο gazzetta.gr για το εντυπωσιακό ξ...


Ο Κώστας Μενδρινός, σκόρερ του Πανιωνίου στο πρώτο εφετινό “διπλό” των “κυανέρυθρων” στη Βεροια, μίλησε στο gazzetta.gr για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ιστορικού και τον πρώην συμπαίκτη και νυν προπονητή του.

 Από το 2009, οπότε και αποχώρησε οριστικά από τον Ολυμπιακό, ο 27χρονος μέσος, δεν είχε παραμείνει για δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα. Μετά από δύο αξιόλογες χρονιές σε ΠΑΣ Γιάννινα (2009-10) και Άρη (2010-11), στο πρώτο μισό της περυσινής σεζόν, ο Κώστας Μενδρινός έπαιξε στην Παναχαϊκή (Football League) και στις 16 του περασμένου Ιανουαρίου υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο, με τον οποίο ανανέωσε τη συνεργασία του, μόλις ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό (2002-04) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (2009-10), Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 36χρονος παλαίμαχος πλέον πορτιέρο, τον επέλεξε και στα δύο πρώτα παιχνίδια του Πανιωνίου στην ενδεκάδα και ο Κώστας Μενδρινός, τον δικαίωσε όχι μόνο με την απόδοσή του, αλλά και με το γκολ που χάρισε στους “κυανέρυθρους” την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη τους... Το gazzetta.gr τον εντόπισε λίγο πριν κάνει τη βουτιά του στην θάλασσα, εκμεταλλευόμενος το κυριακάτικο ρεπό και σας παρουσιάζει τις απόψεις του...


- Που κρίθηκε η χθεσινή σας νίκη στη Βέροια, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στην Superleague;


«Νομίζω στο γεγονός ότι εκμεταλλευτήκαμε τις δύο-τρεις ευκαιρίες που κάναμε, πετυχαίνοντας ένα γκολ, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία μας και αντέχοντας στην πίεση που δεχθήκαμε... Οι περισσότερες ομάδες έχουν αυτή την τακτική στους εκτός έδρας αγώνες.»


- Το καλό πρόσωπο που παρουσίασε η Βέροια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, σας βοήθησε να αντιμετωπίσετε το παιχνίδι με μεγαλύτερη σοβαρότητα;


«Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και είναι πολύ απειλητική όταν επιτίθεται από τα άκρα... Εμείς δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι και περιορίσουμε στο ελάχιστο την δράση ορισμένων παικτών-κλειδιά των αντιπάλων μας και παίζοντας ομαδικά πήραμε μία νίκη-χρυσάφι, που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια...»


- Ο Ελευθερόπουλος πως είναι σαν προπονητής; Η απάντησή σου έχει βαρύτητα γιατί υπήρξατε και συμπαίκτες για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό...


«Ο Δημήτρης δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εποχή που είμαστε συμπαίκτες! Την ίδια τακτική και φιλοσοφία που είχε σαν ποδοσφαιριστής, δηλαδή την σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, ακολουθεί και σαν προπονητής. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό, νομίζω ότι αυτό είναι... Πολλοί το λένε, αλλά λίγοι το εφαρμόζουν στην πράξη! Ο Ελευθερόπουλος είναι ένας από τους πιο εργασιομανείς που έχω γνωρίσει...»


- Η σχέση άλλαξε, προσαρμόστηκε σε ένα διαφορετικό επίπεδο πλέον;


«Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ούτε φιλίες, ούτε ιδιαίτερες σχέσεις... Αν εγώ έμπαινα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ήμουν αρνητικός, θα είχε κάθε λόγο να μην με χρησιμοποιεί... Θέλω να πω ότι οι φιλίες και οι διαπροσωπικές σχέσεις πρέπει να μένουν στην άκρη και να διατηρούνται μόνο έξω από το γήπεδο!»


- Έχει άγχος τον πάγκο; Πως τον βλέπεις εσύ που τον ξέρεις αρκετά χρόνια;


«Κατ' αρχήν στο ποδόσφαιρο, όποιος δεν έχεις καθόλου άγχος, συνήθως είναι από λίγο έως πολύ αδιάφορος! Όλοι έχουμε άγχος, ο προπονητής, οι παίκτες, οι διοικούντες, ακόμη και οι φίλαθλοι καμιά φορά... Προσωπικά, πάντως, εγώ βλέπω ότι διακατέχεται από δημιουργικό άγχος και αυτό είναι και το πλέον υγιές,. Σε όποια δουλειά και να κάνεις, είτε είσαι πρωτάρης, είτε είσαι παλιός, αν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις στις δυνατότητές σου, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις...»


- Ο απαιτητικός κόσμος του Πανιωνίου, τον έχει αντιμετωπίσει με σεβασμό;


«Κατά την άποψή μου, ο σεβασμός δεν πρέπει να απαιτείται αλλά να κερδίζεται μέσα από τη δουλειά του καθενός. Όταν ο κόσμος βλέπει ότι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και φτύνουμε αίμα για τη φανέλα που φοράμε, τότε είναι λογικό να μας χειροκροτήσει και να αποδώσει τα εύσημα και στον προπονητή μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στον αθλητισμό, η λέξη σεβασμός έχει μία τελείως εφήμερη έννοια...»


- Ποιο είναι το δικό σας “ταμείο” μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές;


«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις δύο πρώτες νίκες και το ιδανικό ξεκίνημα που έχουμε κάνει, ωστόσο, μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ μακρύ δρόμο να διανύσουμε, γι' αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να έχουμε στο μυαλό μόνο τη σκληρή δουλειά. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουμε τον στόχο μας...»


- Ο στόχος που έχετε θέσει για την εφετινή σεζόν, ποιος είναι;


«Να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από 'κει και πέρα να κοιτάξουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται... Η εφετινή χρονιά είναι πολύ περίεργη και κανείς δεν μπορεί να εκφραστεί με σιγουριά για τις αγωνιστικές ισορροπίες του πρωταθλήματος, οπότε ό,τι και να πούμε μπορεί να βγεί λάθος... Μοιραία, λοιπόν, πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να στοχεύουμε πάντα στο θετικό αποτέλεσμα...»

3 σχόλια

  1. μπράβο παικταρά και συνεχίστε έτσι με πάθος . εμείς είμαστε χαρούμενοι όταν βλέπουμε ότι τιμάτε με το πάθος σας τη φανέλλα που φοράτε και θα το διαπιστώσετε και όταν έρθουν οι ήττες!εκτός και αν πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι...!
    ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ SALONICA CLUB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάτσε πρώτα να αρχίσουμε να χαιρόμαστε ΟΛΟΙ όταν κερδίζει η ομάδα και μετά κοιτάμε τι θα κάνουμε όταν έρθουν οι ήττες.
    Γιατί το Σάββατο κάποιοι έδειχναν πολύ εκνευρισμένοι όταν μπήκε το γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι χαίρονται όταν κερδίζει η ομάδα εκτως από ελάχιστους που έχουνε άλλες βλέψεις. Αυτοί όμως που ξέρουν ότι είναι πανιώνιοι και τους βλέπουν να στενοχωριούνται όταν κερδίζουμε τι κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή