Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιωνά, Πανιωνά, Πανιωνάρα μου γλυκιά...

...Θεέ μου, προτυπάρα μου! Γιατί για πρότυπο πρόκειται. Αρκεί μόνο μία ματιά στη σύνθεση και την πορεία του "Ιστορικού" στις...


...Θεέ μου, προτυπάρα μου! Γιατί για πρότυπο πρόκειται. Αρκεί μόνο μία ματιά στη σύνθεση και την πορεία του "Ιστορικού" στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πέντε αγώνες με 11 Έλληνες βασικούς κι ένας με 10!

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο ότι ο Πανιώνιος ακολουθεί την τακτική, την οποία όλοι οι -υγιείς- Έλληνες θέλουμε να βλέπουμε, αλλά επιβεβαιώνει ότι αυτή η συνταγή βγάζει το... πιο γλυκό αποτέλεσμα. Πέντε νίκες, 15 βαθμοί! Οι "κυανέρυθροι" του Δημήτρη Ελευθερόπουλου "φιγουράρουν" με περηφάνια στη δεύτερη θέση (!) του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ και δείχνουν σε όλους ότι δεν είναι το χρήμα εκείνο που "χτίζει" μια αληθινή ΟΜΑΔΑ.
Ο Πανιώνιος λειτουργεί από μόνος του κατ' αυτόν τον τρόπο τα τελευταία -τουλάχιστον δύο- χρόνια. Η τακτική της ελληνοποίησης δεν είναι αναγκαστικό μέτρο... λιτότητας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, όπως συμβαίνει σε πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά αποτελεί πολιτική διαρκείας στον Πανιώνιο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως οι Σάμαρης και Κολοβός, που βρίσκονται στο ρόστερ από πρόπερσι κι έχουν καθιερωθεί για τα καλά στην ομάδα.

"... της Σμύρνης προσφυγόπουλα που γράψανε ιστορία
και τώρα ελληνόπουλα στην Πανιωμανία".

Την ίδια ώρα, το περασμένο καλοκαίρι έγιναν προσθήκες ποδοσφαιριστών, που και έμπειροι είναι και δεν... τα 'χουν τα χρονάκια τους. Μετεγγραφές, οι οποίες αποδεικνύονται "λίρα εκατό" για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Καμπάνταης, Αραβίδης κι Ανδράλλας είναι από τους παίκτες, οι οποίοι έχουν προσδώσει άλλο κύρος τόσο εντός γηπέδου, όσο και στο εσωτερικό της ομάδας. Οι νεώτεροι, εξάλλου, έχουν αρκετά να διδαχθούν από αυτούς.
Και μιας και μιλήσαμε για νεώτερους, ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του έμψυχου δυναμικού του Πανιωνίου, σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία του "Ιστορικού" στο φετινό πρωτάθλημα, εντυπωσιάζει, καθώς ανέρχεται μόλις στα 23,2 χρόνια! Μόνο ο Παρασκευάς Ανδράλλας έχει γεννηθεί πριν το 1980 (2/10/1978). Για παράδειγμα, Κούρος, Διαμαντάκος, Γιαννακόπουλος και Κολοβός, που θεωρούνται βασικά στελέχη της "κυανέρυθρης" σύνθεσης, ανήκουν στη "γενιά του '93".
Παράλληλα, ο Πανιώνιος δεν στερείται και τον παίκτη-σημαία, που πάντα είναι απαραίτητος σε μία ομάδα. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης φορά ήδη οκτώ χρόνια την "κυανέρυθρη" φανέλα και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του ψυχολογικά, ενώ μην ξεχνάμε και την τεράστια συμβολή του στο παιχνίδι του Πανιωνίου, κάνοντας μεγαλειώδη δουλειά στη μεσαία γραμμή.

Οι Νεοσμυρνιώτες καθιστούν εμφανές, παιχνίδι με παιχνίδι, ότι είναι μία πάρα πολύ καλά και προσεγμένα δουλεμένη ομάδα, τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων παικτών-προπονητή.

Το βασικό "κλειδί" της επιτυχίας ανήκει δικαιωματικά στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο Έλληνας προπονητής έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους... τσίνισαν το Μάιο. Δεν είναι δα λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι ο "Ελέ" θα ήταν ένα ακόμη θύμα της συνήθους επόμενης... πρόχειρης κίνησης ποδοσφαιριστών που σταματούν την μπάλα, οι οποίοι θέλουν μανιωδώς να παραμείνουν στο χώρο.

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ποδοσφαιριστές του ο παλαίμαχος τερματοφύλακας. Μη έχοντας... βεντέτες στην ομάδα, παρά μόνο σοβαρά νεαρά παιδιά με πειθαρχεία, ο Ελευθερόπουλος βρίσκεται κοντά τους σαν φίλος και τους βοηθά κάθε στιγμή, βελτιώνοντάς τους σε κάθε τομέα. Εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή. Τα 'χει περάσει κι ο ίδιος. Έχει όμως και το χάρισμα να το διαχειρίζεται υπέροχα το θέμα.
Παράλληλα, η προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι από τον Ελευθερόπουλο κρίνεται άψογη με βάση την εικόνα του Πανιωνίου στον αγωνιστικό χώρο. Όπως προανέφερα, στα μάτια μου οι "κυανέρυθροι" φαίνονται ένα πραγματικά καλοδουλεμένο σύνολο. Και πολύ, μάλιστα. Εξάλλου, ενάμισι μήνας και βάλε είναι υπεραρκετό χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προετοιμαστεί σε φυσική κατάσταση και τακτική μία ομάδα.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ευθύνεται στο μέγιστο βαθμό για την υγεία που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Πραγματικά, εκεί όλοι τα έχουν καλά με όλους. Διοίκηση-Ελευθερόπουλος, Ελευθερόπουλος-τεχνικό τιμ, Ελευθερόπουλος-παίκτες, παίκτες μεταξύ τους. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει γίνει στον Πανιώνιο φέτος.

Η επιτυχημένη πορεία του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα και, κυρίως, ο τρόπος και τα μέσα με τα οποία έχει φτάσει ως τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες, είναι πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση. Η αγάπη και η διάθεση για ποδόσφαιρο, η πραγματική συνειδητοποίηση της Ιστορίας και της ανάγκης για διαφύλαξη αυτής, σε πλήρη συνάρτηση με το ταλέντο και τα ψυχικά αποθέματα, είναι το ηθικό δίδαγμα που περνούν οι "κυανέρυθροι". Ας ελπίσουμε να υπάρξουν και παραλήπτες που να μην... πατήσουν "delete".

Toυ Μάριου Μάντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια