Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η δουλειά που φέρνει αποτελέσματα

«Δουλειά... σπέρνεις, επιτυχίες θερίζεις» είναι μια φράση που ακούγεται συχνά στην πλατεία μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανιωνίου στ...


«Δουλειά... σπέρνεις, επιτυχίες θερίζεις» είναι μια φράση που ακούγεται συχνά στην πλατεία μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Δίχως καμία αμφιβολία, ουδείς το περασμένο καλοκαίρι περίμενε στα 5 πρώτα παιχνίδια, οι «κυανέρυθροι» να έχουν 12 βαθμούς, με τα περισσότερα ματς να έχουν συνοδευθεί και από ωραίο ποδόσφαιρο.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι ο Πανιώνιος έχει καταφέρει να ανασάνει βαθμολογικά και να βλέπει τον στόχο της παραμονής να πλησιάζει νωρίς νωρίς... Η σεμνότητα και η ταπεινότητα που διακρίνει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αποτελούν εχέγγυα ότι η συνέχεια θα είναι εξίσου εντυπωσιακή. Ο τεχνικός του Πανιωνίου, στην πρώτη του προπονητική δουλειά αφήνει θετικές και αισιόδοξες εντυπώσεις. Όχι μόνο για τον Πανιώνιο, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προπονητικά δεν είμαστε αρμόδιοι για να τον κρίνουμε, αλλά η συμπεριφορά του έχει κερδίσει τους πάντες... Με ηρεμία και σοβαρότητα προσπαθεί να μεταφέρει στους παίκτες του όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Ειλικρινά, πρώτη φορά στα 7 χρόνια που κάθομαι δίπλα στον πάγκο του Πανιωνίου, βλέπω προπονητή των «κυανέρυθρων» να μένει ψύχραιμος. Είτε η ομάδα του πετυχαίνει γκολ, είτε δέχεται κάποιο τέρμα.

Η αντίληψη του Ελευθερόπουλου για τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερη, αλλά σωστή πέρα για πέρα... «Όλη τη βδομάδα προετοιμαζόμαστε σκληρά, δουλεύουμε σωστά πάνω σε αυτά που πρέπει να εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο και από εκεί και πέρα, μπαίνετε μέσα για να τα εφαρμόσετε».

Αυτή δείχνει πως είναι η νοοτροπία του Ελευθερόπουλου, κρίνοντας από τις αντιδράσεις του στα 5 πρώτα παιχνίδια. Ποτέ δεν φωνάζει στους παίκτες του θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους αφήσει ήρεμους για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Φυσικά και υπάρχουν παρεμβολές του στο ματς, αλλά και του συνεργάτη του, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, αλλά πάντα με ήρεμο τρόπο και σε διακοπές του παιχνιδιού.

Επίσης, δεν διστάζει να αναλάβει τις ευθύνες. Για οτιδήποτε. Βγαίνει μπροστά για να καλύψει τους παίκτες του, αλλά και τους συνεργάτες του. Όχι μόνο αυτούς που βρίσκονται στον πάγκο, αλλά γενικότερα ανθρώπους τους οποίους θεωρεί ότι τον βοηθούν στο έργο του με τον δικό τους τρόπο. Πράγμα, που σπανίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες του Πανιωνίου είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε μια «γροθιά». Και έτσι λειτουργούν εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός. Εκεί όπου τα προβλήματα είναι περισσότερα. Κυρίως οικονομικά. Μάλιστα, για πολλούς παίκτες πλέον τίθεται και ζήτημα επιβίωσής τους.

Σίγουρα, στον φετινό Πανιώνιο δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον ποδοσφαιριστή, αφού όλοι έχουν, πλην του αγώνα με τον Λεβαδειακό, θετικό πρόσημο στην απόδοσή τους στα 4 παιχνίδια.

Βασίλης Ρόβας
Ο... Βελόσο του Πανιωνίου είναι το «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής των Νεοσμυρνιωτών, καλύπτοντας τις τρύπες, ενώ οι 42 πάσες του βοηθούν στο να ανοίγει το παιχνίδι της ομάδας του. «Γιατί να μη συνεχίσουμε έτσι και να αφήσουμε και εμείς τα ονόματά μας στην ιστορία του Πανιωνίου και μετά από 20-30 χρόνια να συζητούν για εμάς οι φίλοι του συλλόγου» μου είπε ο Ρόβας όταν τον ρώτησα για το πώς νιώθουν που ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Πανιωνίου.

Σπυρόπουλος-Ντούνης
Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Μάρκος Ντούνης έχουν δείξει καλά στοιχεία στη δεξιά πτέρυγα, με τον έναν να γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου, λόγω της συνύπαρξής τους στην ομάδα Νέων των «κυανέρυθρων» τις προηγούμενες σεζόν. Φυσικά, και ο πιτσιρικάς στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Αλέξανδρος Κούρος, που με μόλις 3 συμμετοχές πέρυσι, δείχνει έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του «Ιστορικού».

Ο άγνωστος Σπυρόπουλος, που μετακόμισε πριν μερικά χρόνια στο γειτονικό Κορωπί, από τον Αήττητο Σπάτων είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής με 476 λεπτά, όσα και ο Ευθύμης Κουλουχέρης, με τον Ρόβα να ακολουθεί έχοντας ένα λεπτό λιγότερο.

«Ολλανδική» εγγύηση
Αν και 21ος χρόνων, ο Κώστας Περιστερίδης, που έμαθε πολλά στις Ακαδημίες του Άγιαξ, εμπνέει σιγουριά στην ομάδα του. Οι 20 αποκρούσεις του στα 4 παιχνίδια που έχει υπερασπιστεί την εστία του Πανιωνίου είναι κάτι που το αποδεικνύουν, ενώ παράλληλα είναι και ο πρώτος στην λίστα των κλεψιμάτων με 32, τη στιγμή που οι Ρόβας και Σπυρόπουλος έχουν από 9.

Φυσικά και τα υπόλοιπα παιδιά, όπως οι έμπειροι Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Κουλουχέρης βοηθούν στη δημιουργία ενός σκληροτράχηλου συνόλου συμπληρώνοντας με την εμπειρία τους το ταλέντο των πιτσιρικάδων.

Του Γιώργου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια