Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τα Panionianea στην παρουσίαση του... νέου Πανιωνίου! (Photos)

Tα Panionianea βρέθηκαν στο κλειστό της Αρτάκης για την επίσημη παρουσίαση του νέου Πανιωνίου και σας παραθέτουν την συνέντευξη Τύπου που...


Panionianea βρέθηκαν στο κλειστό της Αρτάκης για την επίσημη παρουσίαση του νέου Πανιωνίου και σας παραθέτουν την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του "κυανέρυθρου" συλλόγου, Γιώργος Λιανός και ο προπονητής του Ιστορικού, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο κ.Λιανός, ο οποίος  τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ποιοτικός κορμός για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΑΕ αναφέρθηκε στην υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το ξεκίνημα της Α1, ενώ μίλησε και για την στάση του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των παικτών, ο κ.Λιανός χαρακτήρισε με... χιουμοριστικό τρόπο ως τον άνθρωπο του καλοκαιριού, τον νεαρό σέντερ, Βασίλη Καββαδά.

"Αναγκάστηκα να δώσω μία συνέντευξη πριν από λίγες εβδομάδες, σήμερα όμως είμαστε εδώ για ένα διαφορετικό σκοπό. Σήμερα θέλουμε να πούμε για τις προσδοκίες της ομάδας Υπάρχουν πολλές καινούριες φάτσες, για να το πω λαϊκά. Υπάρχουν πολλά καινούρια παιδιά. Η δική μας ιδέας μαζί με τον κόουτς και με το υπόλοιπο τιμ ήταν πολύ απλή. Λόγω της οικονομικής κρίσης που δαγκώνει τους πάντες αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αποτελείται από ταλαντούχα παιδιά και Ελληνες που στο παρελθόν έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες και έχουν την ευκαιρία να δείξουν στο παρκέ πως έφτασε η ώρα τους. Παιδιά διψασμένα για να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Στην ίδια κατηγορία είναι και οι ξένοι, πλην ενός (σ.σ Κρις Μπούκερ). Όλοι στην ομάδα έχουν πολυετή συμβόλαια, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ρήτρες για να φύγουν, αλλά ακόμα και οι ξένοι μας, με την εξαίρεση ενός, έχουν πολυετή συμβόλαια", δήλωσε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου και συνέχισε:

"Στόχος μας είναι μαζί με τον προπονητή να φτιάξουμε ένα καλό κορμό και για του χρόνου. Οικονομικά έχουμε κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όμως λόγω του Eurocup το ρόστερ φέτος είναι μεγαλύτερο. Ο κόουτς στις προηγούμενες δηλώσεις του έχει θέσει έναν στόχο. Εμένα δεν μου αρέσει να θέτω στόχους. Το μόνο που απαιτώ από τα παιδιά είναι να τα δίνουν όλα, είτε κερδίζουν είτε χάνουν. Αυτό  αρέσει και στον κόσμο του Πανιωνίου. Νέα παιδιά που τρέχουν, που δουλεύουν, που βγάζουν όση ενέργεια έχουν στο παρκέ και που λειτουργούν ως ομάδα κι όχι ως άτομα. Αυτό είναι και το στοίχημα της νέας χρονιάς.  Είναι λογικό στην αρχή να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, όμως με τη δουλειά που γίνεται από το προπονητικό τιμ, πιστεύω ότι θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα".

Για το αν θα αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα: "Νομίζω ότι θα έχουμε οριστική απάντηση ως αύριο το πρωί. Την Τετάρτη υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ. Σήμερα υπάρχουν συναντήσεις με τηλεοπτικούς φορείς και αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε καλά".

Για τη στάση του Ολυμπιακού: "Δεν ενθουσιάζομαι με τη διαφοροποίηση του Ολυμπιακού. Ξέρουν πως πέρυσι επιμείναμε με μονοετές συμβόλαιο λόγω του θολού τοπίου με τη διαφημιστική του ΕΣΑΚΕ. Οι διαρροές και τα όσα υποστηρίζουν οι κύκλοι του Ολυμπιακού δεν δικαιολογούνται. Επιμένουμε για ένα ενωμένο προϊόν και αισιοδοξώ πως θα έχουμε πρωτάθλημα".

Για τους τηλεοπτικούς φορείς: "Ελπίζουμε πως θα είναι πάνω από ένας. Υπάρχει ενδιαφέρον για το μπάσκετ και σε σχέση με το προϊόν του ποδοσφαίρου, το μπάσκετ είναι πιο ενδιαφέρον".

Για το αν θα υπάρχει ταβάνι στον Πανιώνιο: "Στόχος είναι να δένεται σιγά-σιγά η ομάδα, αλλά από την πρώτη στιγμή θέλουμε να βγαίνει ενέργεια στο παρκέ".

"Η τρίτη θέση είναι πρόκληση για εμάς!"

Την... σκυτάλη πήρε ο προπονητής του Ιστορικού,  Θανάσης Σκουρτόπουλος , ο οποίος τόνισε πως η ομάδα "χτίζεται" με προοπτική τριετίας, ενώ χαρακτήρισε ως... πρόκληση την περσινή τρίτη θέση του Ιστορικού!

"Σήμερα έχουμε την παρουσίαση μίας νέας ομάδας. Ο Πανιώνιος έχει ανανεωθεί σε μεγάλο ποσοστό, όμως αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε μία καλή πορεία, όπως και πέρσι", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" και συνέχισε:

"Είναι μία νέα ομάδα με προοπτική διετίας-τριετίας, με διάδοχη κατάσταση. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει πολύ καλά και έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Δώσαμε δέκα φιλικά και δόθηκαν ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ώστε να δείξουν κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα... Και σε αυτό το κομμάτι έχουμε καταλήξει.

Εχουμε δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στην αρχή του πρωταθλήματος, με Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ, που το καθένα έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Είμαστε αρκετά έτοιμοι, όχι όμως 100%.
Εύχομαι να έχουμε υγεία, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Τέλος, ερωτηθείς για τους στόχους του Ιστορικού, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε:

"Η τρίτη θέση είναι μία πρόκληση για εμάς. Επίσης, θέλουμε να διακριθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο Eurocup".


*Τέλος, να σημειώσουμε πως απουσίαζε από την επίσημη παρουσίαση ο  Κρις Μπούκερ , καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου γεννάει η γυναίκα του.

Ρεπορτάζ: Αγγελική Κουρεμένου


Δεν υπάρχουν σχόλια