Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο ένας από τους στόχους επιτεύχθηκε, για τον άλλο ο αγώνας συνεχίζεται!

Του Πάνου Κατσούλα... Ο Πανιώνιος έμεινε φέτος επάξια στην κατηγορία, έστω και αν αγωνίστηκε με τα "μωρά" του! Τα οποία όμως έπ...

Του Πάνου Κατσούλα...

Ο Πανιώνιος έμεινε φέτος επάξια στην κατηγορία, έστω και αν αγωνίστηκε με τα "μωρά" του! Τα οποία όμως έπαιξαν σαν άνδρες ή και ακόμη καλύτερα!


Το κέρδος από τη φετινή σεζόν για τον Πανιώνιο είναι πολλαπλό! Δεν είναι μόνο ότι εξασφάλισε τη σωτηρία του δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά κέρδισε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες. Επίσης απέδειξε ότι ένας σύλλογος μπορεί να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις αν προσέχει πολύ τις υποδομές του και επιπλέον έδωσε κίνητρο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να δουλέψουν προκειμένου να καθιερωθούν.

Τέλος έστειλε μήνυμα σ’ όλους τους νέους ποδοσφαιριστές εν Ελλάδι, ότι ο Πανιώνιος είναι ένας σύλλογος που επιθυμεί να δουλεύει μαζί τους, να τους βελτιώνει, να τους καθιερώνει και να τους καταξιώνει. Συνεπώς όποιος από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ενδιαφέρεται να εξελίξει την καριέρα του θα έχει ως προτεραιότητά του τον Ιστορικό. Ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους ποδοσφαιριστές είναι ότι ο Πανιώνιος εκτός των προαναφερθέντων δεν αποτελεί τροχοπέδη στην καριέρα κανενός και παραχωρεί τους ποδοσφαιριστές του όταν έρχεται συμφέρουσα οικονομική πρόταση. Άλλωστε αυτή η επιλογή σήμερα, εξαιτίας και της κακής οικονομικής του κατάστασης, γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική!

Η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει τους ανθρώπους του Πανιωνίου να σχεδιάζουν τη νέα αγωνιστική περίοδο με σκέψη και σοβαρότητα! Η επιλογή του προπονητή είναι το κύριο μέλημα! Ο Παναγόπουλος έδειξε θετικά στοιχεία και επιπλέον θέλει να παραμείνει! Επομένως δε θα ήταν λάθος ν’ ανανεωθεί η συνεργασία μ’ έναν άνθρωπο που εκτός των άλλων είναι δεμένος με την ομάδα. Ίσως να έφτασε ο καιρός που ο Πανιώνιος εκτός από μεγάλους ποδοσφαιριστές ν’ αρχίσει να βγάζει και

Επίσης στο ρόστερ χρειάζεται να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Μερικοί, όχι πολλοί, πρέπει ν’ αποχωρήσουν και ισάριθμοι σχεδόν ν’ αποκτηθούν. Λόγω της γνωστής οικονομικής στενότητας όσοι αποκτηθούν θα είναι κυρίως ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας και εμπειρίας. Επίσης μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα κάποιοι απ’ εκείνους που ανήκουν στην ομάδα νέων και κάποιοι, που φέτος δεν είχαν πολλές ευκαιρίες. Ο Ανέστης, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού (ο Πανιώνιος έχει τελικά 3 πολύ καλούς τερματοφύλακες) και ο Μπούζας είναι δύο τέτοιες περιπτώσεις.

Όμως η επιβίωση της ΠΑΕ Πανιώνιος εξαρτάται από την οικονομική σωτηρία της, η οποία αποτελεί το δεύτερο μεγάλο στόχο. Ο στόχος αυτός χρειάζεται αγώνα σοβαρό και διαρκείας. Ο Πανιώνιος θα καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά μόνο αν τον στηρίξουν όλοι οι Πανιώνιοι, γίνει σωστή και διαφανής διαχείριση και πουληθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θ' αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Σήμερα, κάθε λίγο και λιγάκι σκάνε χρέη, κυρίως προς ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν στον Πανιώνιο, που έχουν επισωρευτεί από προηγούμενες διοικήσεις! Πολλά εξ αυτών έχουν διακανονιστεί και πληρώνονται σε δόσεις. Το ερώτημα όμως είναι αν αφενός μεν ο Πανιώνιος μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ όλα αυτά τα χρέη και αφετέρου δε πόσα ακόμη θα παρουσιαστούν! Η απερχόμενη διοίκηση της Παε, εκτιμώ ότι έκανε τιτάνια προσπάθεια, με τους διακανονισμούς και το εν γένει οικονομικό νοικοκύρεμα. Όμως δεν αρκούν οι προσπάθειες μιάς διοίκησης, όποια και να είναι! Χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι οι Πανιώνιοι!

Όσο μπορεί ο καθένας και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Πρέπει επίσης να βοηθήσουν και οι φίλαθλοι αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, αρκεί αυτά να είναι προσιτά στο ευρύ κοινό.

Επειδή όμως ζούμε μια οικονομική κρίση αυξανόμενης έντασης, η οποία αντιμετωπίζεται με λήψη επώδυνων μέτρων για το λαό, τα οποία του στερούν βασικές ανάγκες, τα εισιτήρια διαρκείας προκειμένου να είναι προσιτά στους φίλους του Πανιωνίου, πρέπει να είναι πιο φτηνά σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο που μόλις έληξε!

Δεν υπάρχουν σχόλια