Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Δεν αρμόζει στον Πανιώνιο να πανηγυρίζει για παραμονή»

Ο Δημήτρης Τόσκας μίλησε για την φετινή του σεζόν στον Πανιώνιο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του δεν πρέπει να μιλάει καν για παραμον...

Ο Δημήτρης Τόσκας μίλησε για την φετινή του σεζόν στον Πανιώνιο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του δεν πρέπει να μιλάει καν για παραμονή.


Αναλυτικά τα όσα είπε στο "gazzetta":

-Δημήτρη μία δύσκολη χρονιά τόσο για εσένα, όσο και για τον Πανιώνιο έφτασε στο τέλος της με ευτυχή κατάληξη. Πόσο δύσκολο είναι ένας σύλλογος με τέτοια ιστορία να πανηγυρίζει την παραμονή του στην κατηγορία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε;

«Ο Πανιώνιος είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας και δεν αρμόζει στην ιστορία του να πανηγυρίζει μια παραμονή, αλλά μία θέση στην πρώτη πεντάδα ή κάποιον τίτλο. Είναι γνωστό όμως πως τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος δοκιμάζεται από κάποια λάθη του παρελθόντος. Εμείς ήμασταν μια νεανική ομάδα με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, δουλέψαμε σκληρά για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και θεωρώ πως η προσπάθεια μας είναι αξιόλογη ».

-Αν και η ομάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, εσείς συμπεριφερόσασταν απόλυτα επαγγελματικά. Τελικά παίζει ρόλο στην ψυχολογία ενός αθλητή το οικονομικό κομμάτι;

«Εμείς ως επαγγελματίες προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε τίποτα όταν βρισκόμασταν στον αγωνιστικό χώρο και συγκεντρωνόμασταν αποκλειστικά στον στόχο μας που ήταν η νίκη. Δυστυχώς όμως, θέλοντας και μη τα οικονομικά προβλήματα σε επηρεάζουν. Είμαστε επαγγελματίες όπως προείπα και ζούμε μέσα από αυτό, αυτή είναι η αλήθεια. Όμως αυτή είναι η κατάσταση στους περισσότερους συλλόγους της χώρας και όλοι προσπαθούμε μέσα από τα προβλήματα για το καλό του πρωταθλήματος μας ».

-Αποκτήθηκες τον Γενάρη, προσαρμόστηκες άμεσα και έγινες βασικό στέλεχος του συλλόγου. Τι ήταν αυτό που σε βοήθησε περισσότερο για να τα καταφέρεις;

«Σίγουρα ο κ. Ελευθερόπουλος που από την πρώτη στιγμή με έκανε να νιώθω πως είμαι χρόνια στον σύλλογο, όπως και οι συμπαίκτες μου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον μάνατζερ μου Νίκο Ζαφειρόπουλο που είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα, καθώς και τον τωρινό προπονητή μου κ. Παναγόπουλο για την συνέχιση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό μου ».

-Αγωνίστηκες στο πρωτάθλημα της Football League για τρία συναπτά έτη με την φανέλα του Πιερικού με αποτέλεσμα να είσαι γνώστης της κατηγορίας. Πιστεύεις υπάρχουν στις μικρότερες κατηγορίες ταλέντα που μένουν ανεκμετάλλευτα;

«Το πρωτάθλημα της πρώην Β 'Εθνικής είναι ένα δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα που αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το πάθος και η δύναμη. Θεωρώ πως υπάρχουν πολλά ταλέντα που όμως είτε λόγο κακής διαχείρισης είτε συγκυριών δεν τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Εξάλλου, στην Ελλάδα έχουμε και την τάση της ξενομανίας ».

-Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη βλέπουμε πως οι κυπριακές ομάδες κάνουνε πολύ καλές πορείες. Έχει όντως ανέβει τόσο το επίπεδο και πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή σου σε αυτό.

«Όντως το πρωτάθλημα της Κύπρου έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αυτό το μαρτυρά εκτός από τις πορείες που πραγματοποιούν οι ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι ποδοσφαιριστές που έρχονται για να αγωνιστούν σε αυτό. Όσο αφορά την δική μου προσαρμογή, δεν θα έλεγα πως δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα γιατί εκτός ότι όλοι στην ομάδα με υποδέχτηκαν θερμά και τους ευχαριστώ, ήμουν μαζί με τον πατέρα μου που δουλεύει σε άλλο σύλλογο ».

-Υπάρχουν κάποια άτομα που σε έχουν στηρίξει στην μέχρι στιγμής επαγγελματική σου καριέρα και θα ήθελες να τα ευχαριστήσεις;

«Θεωρώ πάνω από όλα την οικογένεια μου που με στηρίζει σε κάθε μου απόφαση. Σίγουρα ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον κ. Σούλη Παπαδόπουλο που ήταν ο άνθρωπος που με έκανε επαγγελματία και μου έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστώ σε ηλικία 17 χρονών. Επίσης τον κ. Δημήτρη Ελευθερόπουλο που πίστεψε στις δυνατότητες μου και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Σούπερ Λίγκα ».

-Τέλος θα θέλαμε να μας πεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και τι άλλο να περιμένουμε από τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Τόσκα.

«Καταρχάς να έχω υγεία που το θεωρώ βασικότερο όλων. Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο με τον Πανιώνιο και είμαι αποκλειστικά αφοσιωμένος στον σύλλογο. Δεν μπορώ όμως να κρύψω πως όνειρό μου μια μέρα είναι να αγωνιστώ στην Μπουντεσλίγκα, το κορυφαίο πρωτάθλημα πιστεύω στην Ευρώπη ».

1 σχόλιο