Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πολλές οι φετινές απώλειες!

Του Πάνου Κατσούλα Η φετινή περίοδος αλλά και οι επόμενες θα είναι κατά πολύ δυσκολότερες απ’ ότι η φετινή. Και τούτο διότι ο Πανιώνιος ό...

Του Πάνου Κατσούλα

Η φετινή περίοδος αλλά και οι επόμενες θα είναι κατά πολύ δυσκολότερες απ’ ότι η φετινή. Και τούτο διότι ο Πανιώνιος όπως φαίνεται θα έχει πολλές απώλειες. Ήδη ξεκίνησαν και εντοπίζονται σε όλα τα επίπεδα! Αγωνιστικό, προπονητικό, διοικητικό και εγκαταστάσεων! Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα – ένα.


Σε αγωνιστικό επίπεδο αποχώρησε ο επί σειρά ετών ευρισκόμενος στον Πανιώνιο Φανούρης Γουνδουλάκης. Ένας ποδοσφαιριστής με άριστο ήθος, που είχε καθοριστική συμβολή στη διατήρηση του καλού κλίματος στην ομάδα, συνδετικός κρίκος παλιών και νέων ποδοσφαιριστών. Ο οποίος βοηθούσε την ομάδα περισσότερο με την οξυδέρκειά του και τον ήπιο χαρακτήρα του παρά με τ’ αθλητικά του προσόντα.

Ο λόγος της φυγής του ήταν το συμβόλαιό του, που αυτή την εποχή ο Πανιώνιος δεν μπορούσε ν’ αντέξει. Επομένως η διοίκηση προφανώς σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Έτσι δε θα ζημιωνόταν και ο Φανούρης, ο οποίος ίσως μπορέσει να διεκδικήσει και ακόμη καλύτερο συμβόλαιο. Δε γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο χωρισμός, όμως δε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν έχει λογική το σκεπτικό της διοίκησης του Πανιωνίου.

Απ’ ότι φαίνεται θ’ αποχωρήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου είτε διότι τα συμβόλαιά τους δεν είναι ανεκτά για τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες του Πανιωνίου είτε διότι πρέπει να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Και για αυτό θα πρέπει οι φίλοι του Πανιωνίου να είναι προετοιμασμένοι, να βλέπουν την πραγματικότητα και να μην αυταπατώνται. Τα ουσιαστικά έσοδα του Πανιωνίου είναι από τον ΟΠΑΠ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τους χορηγούς και τα εισιτήρια, με τα τελευταία βέβαια να είναι ελάχιστα.

Κατόπιν άρχισαν οι αποχωρήσεις και οι παραιτήσεις παραγόντων της διοίκησης. Η αρχή έγινε με τον Α’ Αντιπρόεδρο Π. Τσιλαλίδη, ακολούθησε ο δ/ντης του ποδοσφαιρικού τμήματος Λ. Κουτλίδης και στη συνέχεια ο Γ' αντιπρόεδρος Ν. Γκλεζάκος. Τους πραγματικούς λόγους παραίτησής τους δεν τους γνωρίζουμε αφού σ’ αυτές τις περιπτώσεις είτε δεν αναφέρονται είτε όσοι αναφέρονται δεν είναι οι κύριοι ή οι μοναδικοί λόγοι παραίτησης! Θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός, αφού στον Πανιώνιο φέτος πρέπει να τρέξουν πολλά πράγματα, πολύ περισσότερα απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές. Υπάρχουν αρκετοί γνώστες των ποδοσφαιρικών θεμάτων, που αρκετοί εξ’ αυτών είναι Πανιώνιοι, όμως δεν είναι εξασφαλισμένο πόσοι απ’ αυτούς είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς ή έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος. Διότι δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενασχόληση με μια ποδοσφαιρική ΠΑΕ είναι καθημερινή, πολύωρη, ανά πάσα στιγμή και έχει τρομερές ευθύνες!

Η μεγαλύτερη κατά την άποψή μου απώλεια είναι αυτή του προπονητικού κέντρου «Απήλιον». Ενός κέντρου σύγχρονου, που χρειάζεται να έχει μια οργανωμένη ΠΑΕ, που ενδιαφέρεται όχι μόνο για το παρόν αλλά και για τη μελλοντική της παρουσία. Απ’ αυτή την πώληση θα πληγούν όχι μόνο η επαγγελματική ομάδα, αλλά και όλες οι ομάδες νέων στις οποίες οφείλει να επενδύει ένας σύλλογος όπως ο Πανιώνιος, που αφενός μεν δεν έχει έσοδα και αφετέρου δε έχει πάμπολλα χρέη! Η σωστή προετοιμασία τους αλλά και η διαμονή των νεώτερων ποδοσφαιριστών κλπ θα καταστεί προβληματική έως αδύνατη!

Βέβαια το Απήλιον ήταν ιδιωτική επιχείρηση και όχι ιδιοκτησίας του Πανιωνίου, επομένως ο Πανιώνιος δε θα έπρεπε να αισθάνεται εξασφαλισμένος, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να πωληθεί όπως και τελικά έγινε. Ακούστηκε και γράφτηκε ότι απ’ αυτή την πώληση ίσως εισπράξει και ο Πανιώνιος σε βάθος χρόνου κάποιο ποσό. Δεν γνωρίζω κατά πόσον αληθεύει αφού δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως, ακόμη και αν η είσπραξη ενός ποσού, που τόσο έχει ανάγκη η ΠΑΕ, αποτελεί πραγματικότητα και μάλιστα είναι σεβαστό όπως ακούγεται, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν ισοσκελίζει τη ζημιά που προξενεί στην ομάδα η μη πλέον χρησιμοποίησή του! Επίσης δεν κατανοώ γιατί ο κ. Τσακίρης ιδιοκτήτης του Απήλιον θα μιλήσει για το θέμα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, τον Σεπτέμβριο και όχι νωρίτερα!

Τέλος σ’ όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η παραίτηση του προπονητή Παναγόπουλου. Και εδώ οι λόγοι της παραίτησης δεν είναι γνωστοί. Βέβαια στην επιστολή του σημειώνει ότι: «Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εδώ και 18 μήνες και συνεχίζεται ακόμα είναι να έχει διαταραχτεί η οικογενειακή μου γαλήνη και η ψυχική μου ηρεμία και πλέον δεν μπορώ να συνεχίσω βασιζόμενος μόνο στο συναίσθημά μου». Όμως τα ίδια δεδομένα δεν ίσχυαν πριν ελάχιστο καιρό που υπέγραψε να συνεχίσει; Συνεπώς κάτι άλλο ή και κάτι ακόμη απ’ όσα γράφει στην επιστολή του είναι εκείνο που ενόχλησε τον κ. Παναγόπουλο, που ως συνήθως δεν αποκαλύπτεται. Επιπλέον η δουλειά του προπονητή έχει μεγάλη πίεση και είναι γεμάτη ανασφάλειες, επομένως κάποιος που την επιλέγει πρέπει να συμβιβαστεί μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Αν δε μπορεί πολύ απλά καλό είναι να μην εξασκήσει το επάγγελμα του προπονητή!

Ο πρόσθετος λόγος που αναφέρει, ότι δηλ. ενημερώνεται από τις εφημερίδες είναι βάσιμος, διότι η διοίκηση πρέπει να έχει συχνή επικοινωνία με τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Όμως από την άλλη πλευρά, που να ξέρει η διοίκηση τι έχουν στο μυαλό τους τα διάφορα μέλη της και πότε θα παραιτηθούν; Όπως επίσης που να γνωρίζει την επιθυμία του Τσακίρη να πουλήσει το Απήλιον; Αν βέβαια το ήξερε και δεν το ανέφερε στον Παναγόπουλο όταν υπέγραψε τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο, τότε την ευθύνη έχει η διοίκηση. Πάντως ο κ. Παναγόπουλος νομίζω ότι μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του παρότι ουδείς παραμένει αναντικατάστατος και μάλιστα για οποιοδήποτε πόστο!

Το επόμενο μέλημα είναι να καλυφτούν όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν και να συνεχιστεί ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς και η υλοποίησή του. Διότι ως γνωστόν οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περιμένουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια