Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Νίκος Παππάς ανοίγει την καρδιά του στα panionianea.gr (photos)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Νίκος Παππάς. Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τ...

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Νίκος Παππάς.

Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Ιστορικού και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α1, «άνοιξε» την… καρδιά του στον Γιώργο Καρμίρη και τα panionianea.gr.

O ταλαντούχος άσος εξήγησε τους λόγους για τους οποίος πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει την καριέρα του στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά πως «…είμαι κοντά στο να πάρω μεταγραφή σε μία άλλη μεγάλη ομάδα και πραγματικά νιώθω περισσότερο μία θλίψη και στεναχώρια που αφήνω αυτό τον κόσμο, παρά χαρά που κάνω ένα καινούργιο βήμα».

Παράλληλα, μίλησε για την αγάπη που εισέπραξε από τους φιλάθλους του Πανιωνίου, λέγοντας πως νιώθει περήφανος και χαρούμενος που φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί –μεταξύ άλλων- και στην πολύ καλή πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα, στις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Τέλος, μίλησε για την συνεργασία που είχε με τον τεχνικό Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον ιδιοκτήτη της κυανέρυθρης ΚΑΕ Ηλία Λιανό, τους συμπαίκτες του και τον… κόσμο του Ιστορικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά στα panionianea.gr

-Νίκο αρχικά πες μου για την φετινή εξαιρετική σεζόν της ομάδας…

«Η σεζόν κρίθηκε επιτυχημένη με την έννοια ότι στόχος της ομάδας ήταν η τρίτη θέση. Προσωπικά τώρα, εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος, πολύ χαρούμενος που έπαιξα στον Πανιώνιο και σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια που έζησα στον Πανιώνιο και μάλιστα είχα μεγάλη παρουσία».

-Ο Πανιώνιος στηρίχθηκε ουσιαστικά σε νέα παιδιά. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Το ότι είσαι νέος έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του. Υπάρχει ενθουσιασμός, διάθεση και όρεξη για δουλειά, όμως υπάρχει και η έλλειψη εμπειρίας και μερικές φορές αυτό το μείγμα είναι θετικό και κάποιες αρνητικό. Νομίζω πάντως ότι δέσαμε αρκετά και αν είχαμε την ευκαιρία και υπήρχαν οι συνθήκες να συνεχίσουμε όλοι μαζί, τότε θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

«Ακόμη και το πρωτάθλημα»

-Στα πλέι οφ έλειψε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού…

«Εμένα προσωπικά δεν είναι κρυφός ο πόθος μου. Στα πλέι οφ πας για το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι ακόμη και το πρωτάθλημα, γιατί να μην το διεκδικήσεις. Ρεαλιστικά σίγουρα ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά μία νίκη με τον Παναθηναϊκό νομίζω την αξίζαμε και δεν θεωρώ ότι θα ήταν έκπληξη. Στο πρωτάθλημα έγινε η νίκη με τον ΠΑΟ και δεν πήγαμε με διάθεση να χάσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν καλοί στα εκτός έδρας ματς. Στο εντός προσπαθήσαμε να το πάρουμε, όμως θέλαμε καλύτερη εικόνα».

-Ποια τρία παιχνίδια θεωρείς «σταθμούς» στην φετινή σεζόν;

«Ένα ματς που ήταν και ουσιαστικά σταθμός ήταν αυτό με το Ρέθυμνο, όπου έφυγε ο κ.Σκουρτόπουλος και ήρθε ο κ.Σφαιρόπουλος. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν σίγουρα μία σημαντική επιτυχία, η οποία και μας έδωσε ψυχολογία. Και θεωρώ και η νίκη στην Πάτρα στην δεύτερη παράταση, όπου ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς που δεν είμαστε και τόσο έμπειροι βοηθώντας μας να διαχειριστούμε και στη συνέχεια της καταστάσεις».

-Η ομάδα γενικότερα τα πήγε περίφημα εκτός έδρας…

«Υπάρχει πολύ εγωισμός από τα νέα παιδιά και είναι όλοι πολύ ανταγωνιστικοί και σίγουρα μας ιντριγκάρει η ατμόσφαιρα σε ένα εκτός έδρας ματς. Αυτό ήταν το σημαντικό και κακά τα ψέματα η ομάδα είχε πολύ ταλέντο και ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να τις πάρουμε τις νίκες».

«Χειριστήκαμε σωστά τις καταστάσεις»

-Δείξατε και χαρακτήρα σε πολλά ματς, τα οποία κρίθηκαν στο τέλος…

«Ακριβώς. Πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στο τέλος και στη Νέα Σμύρνη, ακόμη και ομάδες που περιμέναμε να νικήσουμε πιο εύκολα. Αυτό δείχνει ότι όλοι μας χειριστήκαμε σωστά τις καταστάσεις και όταν κερδίζεις κάποια ματς στο τέλος, τότε συνηθίζεις και ξέρεις πλέον πως πρέπει να αντιδράσεις σε τέτοιες περιπτώσεις».

-Στην Ευρώπη όμως δεν τα πήγατε και τόσο καλά…

«Όντως δεν τα πήγαμε καλά. Εμένα μπορώ να σου πω ότι αυτό μου πλήγωσε τον εγωισμό. Όταν εγώ πέρυσι ήρθα στον Πανιώνιο είχα στο μυαλό μου και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά μας πείραξε. Ίσως φταίει η απειρία μας, που δεν διαχωριστήκαμε σωστά τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αν από την αρχή ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι όπως στα δύο τελευταία ματς, τότε σίγουρα θα μπορούσαμε να περάσουμε. Βέβαια δεν αφήνω κάποιο υπαινιγμό για τον κ.Σκουρτόπουλο. Εμείς οι παίκτες έπρεπε να είμαστε πιο σοβαροί».
-Πιστεύεις ότι έπαιξε και τον ρόλο του η αλλαγή έδρας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

«Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Πιστεύω μέσα από το Αρτάκης δεν θα περνούσε κανένας. Δεν το λέω για να το πω, αλλά επειδή είναι η αλήθεια. Ακόμη και η Ούνιξ δύσκολα θα μπορούσε να μας νικήσει στη Νέα Σμύρνη. Στο Αρτάκης υπάρχει άλλος νόμος, είναι άλλοι οι κανόνες και θα καταφέρναμε σίγουρα περισσότερα και στην Ευρώπη».

-Ένα σχόλιο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο;

«Με τον κόουτς ήταν η τρίτη χρονιά που συνεργάστηκα, αφού είχαμε συνεργαστεί δύο χρόνια και στον Κολοσσό. Τον ξέρω καλά, με ξέρει ακόμη καλύτερα. Άλλαξε κυρίως την ψυχολογία των παικτών, καθώς ήρθε σε ένα σημείο που είχαμε κάποιες ήττες και κακές εμφανίσεις . Μας άλλαξε σίγουρα και κάποια αγωνιστικά θέματα, όπως την τακτική μας. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και η αλλαγή κρίθηκε επιτυχημένη».

«Αγαπάει την ομάδα»

-Για τον κ.Λιανό;

«Ο κ.Λιανός είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Εγώ στο παρελθόν δεν είχα ανάλογη εμπειρία με τον πρόεδρο μιας ομάδας να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παίκτες και να μας στηρίζει. Το οικονομικό το αφήνω στην άκρη, αν και πλέον σπανίζει να είναι κάποιος οικονομικά σωστός στις υποχρεώσεις του και κάνουμε θέμα και το αυτονόητο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως είναι ένας πρόεδρος που πραγματικά γουστάρει που είναι το αφεντικό της ομάδας. Αγαπάει την ομάδα και για τους παίκτες είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν αυτή την ασφάλεια, την οποία παρέχει ο κ.Λιανός».

-Δύο λόγια για τον κόσμο του Πανιωνίου;

«Πραγματικά μιλάω για τον κόσμο του Πανιωνίου και ανατριχιάζω. Είναι σπάνιο για έναν παίκτη να έρχεται σε μία ομάδα και από τον πρώτο χρόνο να εισπράττει τέτοια αγάπη. Πίστεψε με είναι ακόμη πιο δύσκολο να αφήνεις αυτόν τον κόσμο μέσα σε ένα χρόνο και να κάνεις άλλη επιλογή. Νιώθεις σαν να τους προδίδεις, ενώ στην ουσία είναι το μέλλον σου. Σε αυτά είμαι πολύ συναισθηματικός. Δηλαδή ξέρω ότι είμαι κοντά στο να πάρω μία μεταγραφή σε μία άλλη μεγάλη ομάδα και αν με ρωτήσεις τι νιώθω, πραγματικά νιώθω περισσότερο μία θλίψη και στεναχώρια που αφήνω αυτό τον κόσμο, παρά χαρά που κάνω ένα καινούργιο βήμα. Εντάξει σιγά-σιγά θα αλλάξει κάπως αυτό. Νιώθω όμως απίστευτα χαρούμενος και περήφανος που ήμουν στον Πανιώνιο και με αγκάλιασε ο κόσμος και αν πιστεύουν ότι βοήθησα αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένο».

«Σταθμός στην καριέρα μου»

-Όταν ξεκίνησε η σεζόν περίμενες ότι θα ζούσες όσα έζησες με την ομάδα;

«Δεν θα σου κρύψω ότι όταν ήρθα στον Πανιώνιο ήξερα ότι είναι απλά ένα ιστορικό σωματείο, όμως δεν γνώριζα αυτή την αύρα που υπάρχει στον σύλλογο και πόσο ωραία είναι να παίζεις γι’ αυτή την ομάδα. Θεώρησα ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνω ένα σημαντικό βήμα για να φτάσω εκεί που θέλω. Τελικά αποδείχθηκε, όμως, ότι ο Πανιώνιος είναι σταθμός στην καριέρα μου. Δεν πρόκειται να ξεχάσω την χρονιά που έπαιξα εδώ. Εγώ ένιωθα μάγκας που έπαιζα σε αυτή την ομάδα, γιατί έλεγες ότι παίζω στον Πανιώνιο και είναι ωραίο να ξέρεις ότι δεν περνάει κανένας από εδώ. Είναι όμορφο να σε σέβονται και να σε φοβούνται τόσο πολύ. Αυτό το ένιωσα μόνο εδώ. Αγωνιστικά σίγουρα πήγαν καλά τα πράγματα για μένα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν αυτή η υποστήριξη που ένιωσα και αυτό ήταν ότι καλύτερο μου έχει συμβεί έως τώρα».

-Στο ξεκίνημα της χρονιάς μήπως ήθελες να δώσεις και κάποιες απαντήσεις σε όσους είχαν βιαστεί να σε κρίνουν απαξιωτικά;

«Εγώ ξέρω τον εαυτό μου, ξέρω τις δυνατότητες μου και δεν με πολυενδιαφέρει πως θα με κρίνουν αγωνιστικά. Μπάσκετ είναι και φαίνεται τι ξέρεις και τι όχι…».

-Τι θεωρείς πως πήρες από τον Πανιώνιο για την καριέρα σου;

«Για την καριέρα μου με βοήθησε να κάνω ένα βήμα που περίμενα πάρα πολύ καιρό. Όπως είπα και πριν όμως, δεν είναι μόνο το συμβόλαιο και τα λεφτά που θα βγάλεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ σημαντικά όπως η δυναμική που έχει ο Πανιώνιος και η αγάπη που πήρα στη Νέα Σμύρνη. Αυτό μπορεί να ακούγεται γραφικό ή ρομαντικό, αλλά δεν το αλλάζεις με λεφτά. Είναι πολύ όμορφο αυτό και όταν τελειώσεις την καριέρα σου αυτά δεν ξεχνιούνται».

-Οπότε φαντάζομαι ότι νιώθεις απόλυτα δικαιωμένος που ήρθες στον Ιστορικό;

«Δεν νιώθω απλά δικαιωμένος. Καταρχήν νιώθω τυχερός γιατί όπως κάλλιστα αποφάσισα να έρθω στον Πανιωνίου, θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα και να είχα χάσει όσα γεύτηκα εδώ. Τι άλλο να πω; Έχω βαρεθεί να λέω ευχαριστώ πραγματικά. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που ήταν γύρω από την ομάδα, όσους ήταν στο γήπεδο κάθε φορά, σε εσάς. Δεν έχω να πω κανέναν κακό λόγο και πίστεψε με πάντα είχα να λέω κακό λόγο στο παρελθόν».
«Στόχος το Μουντομπάσκετ»

-Κεφάλαιο Εθνική…

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί πολύ, επειδή έτρεχαν τα πράγματα. Όταν θα έρθει η ώρα θα το δούμε και το κεφάλαιο της Εθνικής. Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρω μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής και στόχος μου είναι να πάω στο Μουντομπάσκετ. Μακάρι να τα καταφέρω και μακάρι να πάει καλά και η ομάδα».

-Το μέλλον σου δεν θα είναι στη Νέα Σμύρνη…

«Ναι, τη νέα χρονιά δεν θα είμαι στον Πανιώνιο. Είμαι κοντά στο να κλείσω σε άλλη ομάδα της Ελλάδας (σ.σ. Παναθηναϊκός). Αλλά εντάξει δεν νομίζω ότι λέει και κάτι αυτό. Δυστυχώς έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και πρέπει να κοιτάξεις και το μέλλον σου κλπ. Μακάρι να ήταν αλλιώς οι συνθήκες στον Πανιώνιο για να μέναμε όλοι και να πρωταγωνιστούσε η ομάδα τα επόμενα χρόνια».

-Αν η 3η θέση οδηγούσε στην Ευρωλίγκα θα το σκεφτόσουν αλλιώς φαντάζομαι;

«Εννοείται αυτό. Όχι θα το σκεφτόμουν αλλιώς, αλλά θα ήταν δεδομένο. Δεν θα είχα διαπραγματευτεί ούτε στα λόγια. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Έτσι, όμως είναι οι συγκυρίες αυτές και τις αντιμετωπίζεις ανάλογα. Δεν μπορεί ο Πανιώνιος δυστυχώς να ανέβει αυτό το επίπεδο αυτή τη στιγμή, λόγω κάποιων συνθηκών και πρέπει να κάνω αυτή την επιλογή. Δεν μπορώ να αφήσω το όνειρο μου να φύγει και ήθελα να το κυνηγήσω».

-Το ενδεχόμενο του εξωτερικού για το μέλλον πως το βλέπεις;

«Έχω περάσει από το εξωτερικό και δεν το φοβάμαι. Και τώρα είχα προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και μάλιστα πολύ καλές οικονομικά, όμως προτιμώ αυτή την περίοδο να μείνω εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα).

«Βλάντο, Αθηναίου, Μίλμπουρν»

-Θέλω να μου πεις τρεις που ξεχώρισαν φέτος στον Πανιώνιο, εκτός από εσένα…

«Σίγουρα ο Βλάντο έκανε σπουδαία χρονιά. Θεωρώ ότι έβγαλε το πραγματικό του πρόσωπο. Ο Αθηναίου νομίζω πως ήταν αποκάλυψη για την ομάδα. Ήταν το βασικό πλέι μέκερ μίας ομάδας που πρωταγωνιστεί και κάνει πρωταθλητισμό σαν τον Πανιώνιο. Στάθηκε πολύ καλά και ήταν μεγάλο κέρδος. Θεωρώ επίσης πως ο Λάντον (σ.σ. Μίλμπουρν) είχε καλή απόδοση όλη την σεζόν και πρόσφερε και θέαμα, το ποίο είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο».

-Εκτός παρκέ με ποιους παίκτες κάνεις παρέα, εκτός φυσικά από τον Μπόγρη που είναι γνωστή η φιλία σας;

«Με τον Αθηναίου έχουμε αναπτύξει πολύ καλή φιλία. Φέτος τον γνώρισα και χάρηκα πάρα πολύ που συνεργαστήκαμε. Ο Μαρκ Πέιν είναι φανταστικό παιδί, είναι αγνός είναι αγαθός, είναι γενικότερα φοβερός τύπος. Μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι. Και με τα άλλα τα παιδιά κάνουμε παρέα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κανέναν εννοείται».

-Από μικρός ήθελες να παίξεις μπάσκετ;

«Μικρός έπαιζα μπάλα, γιατί και ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όμως έτυχε μία φορά στο δημοτικό να πάρω την θέση ενός φίλου μου που δεν μπορούσε να παίξει στην ομάδα μπάσκετ και στο πρώτο παιχνίδι είδα ότι τελικά το έχω. Μου άρεσε και όσο περνούσε καιρός το έβλεπα πιο σοβαρά».

-Εκτός μπάσκετ πως περνάς τον χρόνο σου;

«Περνάω τον χρόνο μου με πολύ Γιώργο Μπόγρη και φυσικά έχω και άλλα παιδιά, φίλους ειδικά σ το κέντρο. Σινεμά πάμε πολύ, όταν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις μπορεί να την κάνουμε την βόλτα μας και το βράδυ. Μου αρέσει γενικότερα να υπάρχει καλή παρέα».

-Ποδόσφαιρο παρακολουθείς;

«Δεν με συγκινεί και πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν προσφέρει και πολύ ωραίο θέαμα πλέον. Παρακολουθώ μπάσκετ, παρακολουθώ και τους φίλους μου που παίζουν σε μικρότερες κατηγορίες. Βέβαια να σου πω την αλήθεια δεν θέλω και πολύ μπάσκετ όταν είμαι εκτός παρκέ. Φτάνουν νομίζω οι ώρες που περνάω εκεί».

-Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης


-Φωτογραφίες: Λυδία Πετροπούλου

*Ευχαριστούμε την καφετέρια "Άρωμα Πλατείας" για την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια