Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλάει για όλα στα panionianea.gr (photos)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τεχνικός του Πανιωνίου μίλησε στον Γιώργο Καρμίρη και...

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου μίλησε στον Γιώργο Καρμίρη και τα panionianea.gr και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Ιστορικό, όπως -μεταξύ άλλων- τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, τον κ.Λίανό, τον κόσμο, τις απώλειες των Παππά και Γιάνκοβιτς, αλλά και στις δικές του φιλοδοξίες οι οποίες συμβαδίζουν με αυτές των κυανέρυθρων.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στα panionianea.gr

-Φέτος ξεκινάει η δεύτερη σεζόν σας στον Πανιώνιο. Πείτε μου για την έως τώρα πορεία σας στην ομάδα, πως έχετε δει τα πράγματα στον σύλλογο…

«Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Είναι ένας σύλλογος με πολλά τμήματα και προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ειδικότερα στο μπάσκετ έχει σπουδαία ιστορία, έχει σπουδαίο παρελθόν και για εμάς που είμαστε νεώτεροι και για μένα προσωπικά, αποτελεί μεγάλη τιμή να αποτελούμε μέλος αυτής της ομάδας. Είναι ένας σύλλογος που πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί πάλι στο ελληνικό μπάσκετ. Βγάζει Έλληνες αθλητές και αποτελεί ουσιαστικά αιμοδότη στο ελληνικό μπάσκετ. Όταν ήρθα το είχαμε αυτό κατά νου, να μπορούμε να παντρεύουμε την επιτυχία υψηλών στόχων και την ανάδειξη νέων παιδιών. Αυτά τα δύο είναι οι βασικοί στόχοι. Αυτό είναι ένα μέλημα που έχουμε στην ομάδα και προσπαθούμε να πετύχουμε αυτούς τους δύο στόχους».

-Πως βρήκατε τις συνθήκες δουλειάς στον Πανιώνιο;

«Οι συνθήκες είναι υψηλού επιπέδου. Ήξερα ότι ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και πλέον το ζω και από μέσα. Η διοικητική σταθερότητα με την παρουσία του κ.Λιανού εξασφαλίζει ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την ομάδα αφιερώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο να δουλεύουμε σωστά, ώστε η ομάδα να γίνεται καλύτερη. Χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα οικονομικά ή τα οργανωτικά, τα οποία είναι ήδη λυμένα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-Φέτος ο σχεδιασμός του ρόστερ θα είναι δικός σας, αφού την περασμένη σεζόν βρήκατε έτοιμη την ομάδα. Είναι σημαντικό αυτό;

«Σίγουρα όταν ήρθα στην ομάδα δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Η ομάδα ήταν χτισμένη, είχε καλό υλικό βέβαια. Ήταν ένα ρόστερ υψηλού και αυτό φάνηκε και στην πορεία. Αυτό που θέλουμε εμείς φέτος να κάνουμε είναι αρχικά να αναπληρώσουμε τα κενά των παικτών που έχουν φύγει και να έχουμε καλύτερη ισορροπία ανά θέση. Την περασμένη σεζόν δεν υπήρχε η απόλυτα καλή χημεία. Πλέον θα υπάρχει ιεραρχία ανά θέση, οπότε ο καθένας θα ξέρει τον ρόλο του και θα είναι πιο εύκολο για τον κάθε παίκτη να καταλάβει τι ακριβώς θέλουμε από αυτόν».

-Τι θέλετε να δείτε από τον φετινό Πανιώνιο;

«Θέλουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας όσον αφορά την άμυνα, να υπάρχει μεγαλύτερη ομοιογένεια. Ο Πανιώνιος πέρυσι έκανε βήματα προόδου στον αμυντικό τομέα, μπορούμε όμως να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Από την άλλη πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα και να μειώσουμε τα λάθη μας. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να έχουμε ομοιογένεια, γιατί τα λάθη πολλές φορές γίνονται από το ότι οι παίκτες δεν γνωρίζουν το παιχνίδι του άλλου και δεν γνωρίζουν και την φιλοσοφία του προπονητή. Οπότε όλοι μαζί πρέπει να λειτουργήσουμε με το ίδιο πνεύμα και πιστεύω ότι στα κομμάτια που θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση είναι η ταχύτητα ανάπτυξης, η καλύτερη αμυντική λειτουργία και στην επίθεση να έχουμε μεγαλύτερο πλουραλισμό, με μειωμένα λάθη».

-Ο στόχος της ομάδας είναι η διατήρηση στην 3η θέση της βαθμολογίας;

«Ναι, ο στόχος είναι η διατήρηση της 3ης θέσης, όμως έχω πει πολλές φορές ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και για πιο ψηλά, όμως για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από την 3η θέση θέλει χρόνο και μεθοδική δουλειά. Πρέπει να χτίζεις κάθε σεζόν, να κερδίζεις πόντους σαν ομάδα και αν ανεβαίνεις επίπεδο. Δεν μιλάω να κερδίσεις μεμονωμένα έ να παιχνίδι, αλλά όταν παίζεις πλέι οφ με τις δύο παραπάνω ομάδες είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις μία σειρά αγώνων αν δεν έχεις τις προϋποθέσεις. Αυτό κοιτάμε εμείς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να είμαστε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Ασφαλώς μας ενδιαφέρει και η Ευρώπη. Είναι φιλοδοξία μας να μπούμε στο Euro Cup με υψηλότερες απαιτήσεις και να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίζει δύο παιχνίδι την εβδομάδα, θέλοντας και στην Ευρώπη να προχωρήσουμε και στην επόμενη φάση».

-Είναι μειονέκτημα ότι στην Ευρώπη ο Πανιώνιος αναγκάζεται να αλλάξει έδρα, φεύγοντας από το Αρτάκης;

«Ασφαλώς και είναι μειονέκτημα. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Το Αρτάκης είναι η έδρα μας και όταν παίζεις σε άλλη έδρα είναι πιο δύσκολο. Από την στιγμή όμως που υπάρχουν οι κανονισμοί, οι οποίοι κρίνουν ακατάλληλο αυτό το γήπεδο, αναγκαστηκά αλλάζουμε έδρα. Μακάρι να ήταν το γήπεδο μας διαφορετικά και να παίζαμε πάντα εδώ».
-Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί δύο μεταγραφές, ο Ντούβνιακ και ο Σαλούστρος. Θέλω να μου πείτε γι’ αυτές τις δύο κινήσεις…

«Ο Ντούβνιακ έκανε δύο πολύ καλές χρονιές και στον ΠΑΟΚ και στο Ρέθυμνο. Είναι ένας αθλητής που καλύπτει δύο θέσεις. Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζουμε τις δυνατότητες του, τον πιστεύουμε πολύ και γι’ αυτό τον αποκτήσαμε. Ο Σαλούστρος είναι ένας παίκτης που είχε ανοδική πορεία μέχρι την Α2 και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να διεκδικεί την άνοδο έως το τέλος. Ασφαλώς χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Α1, αλλά τον πιστεύουμε πολύ και αυτόν, έχει χρόνια μπροστά του να παίξει μπάσκετ. Είναι σε μία καλή ηλικία και γι’ αυτό του κάναμε ένα συμβόλαιο, ώστε να μπορέσει να αποδώσει και να προσφέρει στην ομάδα τα αναμενόμενα. Είναι ένας αθλητής με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι μαχητής, χαρακτήρας θετικός για την ομάδα και ήδη το έχω διαπιστώσει αυτό σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις που κάνουμε και περιμένουμε με σκληρή δουλειά να μπει στην Α1 δίνοντας πολλές λύσεις».

-Υπάρχουν και άλλα ονόματα σε περίοπτη θέση, όπως αυτά των Κάρτερ και ΜακΚόλουμ…

«Ενδιαφερόμαστε για αυτούς τους παίκτες. Η διοίκηση δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπα και πριν θέλουμε να αναπληρώσουμε τα κενά των παικτών που έφυγαν, οπότε είναι κάποιοι παίκτες, όπως τα ονόματα που αναφέρατε, που πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας».
-Έχει βγει στην επιφάνεια και το θέμα του Στίβενσον. Υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Αμερικανός;

«Ο Στίβενσον είναι ένας παίκτης που προέρχεται από έναν τραυματισμό που έμεινε πολύ καιρό εκτός και ακόμα δεν είναι έτοιμος 100%. Θεωρώ ότι θα ήταν μεγάλο ρίσκο για την ομάδα μας να πάμε σε αυτή τη λύση».

-Μεταγραφικά που αλλού θα κινηθεί ο Πανιώνιος;

«Θέλουμε να δούμε στους ψηλούς τι θα γίνει. Στο «4» είμαστε κλεισμένοι από πέρυσι. Έχει μείνει ο Μίλμπουρν, υπάρχει ο Αγραβάνης που τον πιστεύουμε πολύ. Από εκεί και πέρα, έχουμε τον Καββαδά, που επίσης θεωρώ πως είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ και μετά από ένα χρονικό διάστημα που έπρεπε να μάθει την φιλοσοφία μου, πιστεύω τη νέα σεζόν θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την ομάδα. Σίγουρα θα χρειαστούμε έναν ακόμα ψηλό, για να μας βοηθήσει και στα παιχνίδια της Ευρώπης, αλλά και στο πρωτάθλημα».

-Τις τελευταίες μέρες μέσω των Social Media υπάρχει ένας «ξεσηκωμός» από φίλους του Πανιωνίου που επιθυμούν να επιστρέψει ο Διαμαντόπουλος στην ομάδα, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία…

«Δεν παρακολουθώ τα Social Media. Θα το εξετάσουμε γιατί μου το έχουν μεταφέρει και εμένα. Θα το εξετάσουμε και αν κρίνουμε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα θα το δούμε. Πάντως, ο Διαμαντόπουλος είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στον Πανιώνιο και έχει αγαπηθεί πολύ. Επίσης έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, όμως τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο και αυτό λίγο μας προβληματίζει».

-Οι παίκτες που μένουν και τη νέα σεζόν...

«Είναι πολύ σημαντικό που ανανεώσαμε με τον Αθανασούλα. Και ο Αθανασούλας και ο Μπατής είναι δύο παιδιά που έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα. Είναι δύο παίκτες που τους υπολογίζω πολύ και όπως είχα πει ήταν από τα “κλειδιά” της πορείας μας. Πιστεύω ότι και οι δύο αποτελούν την βάση πάνω στην οποία χτίζουμε τον Πανιωνίου, μαζί με τα άλλα παιδιά που έμειναν και θεωρώ ότι και αυτοί θα είναι ακόμη πιο έτοιμοι τη νέα σεζόν. Άλλωστε είναι διαφορετικό που φέτος θα κάνουμε την προετοιμασία όλοι μαζί. Από εκεί και πέρα θα παραμείνουν οι Μίλμπουρν, Καββαδάς, Αγραβάνης. Για τον Πέιν δεν ξέρουμε ακόμα. Έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο. Αγωνιστικά τον θέλουμε, αλλά έχοντας ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο καταντάει για μένα απαγορευτικό. Θα το δούμε, είναι ακόμη υπό συζήτηση»

-Θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον κ.Λιανό…

«Εντάξει ότι και να πούμε για τον πρόεδρο είναι λίγα. Στηρίζει την ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει πολλές λύσεις στον Πανιώνιο. Είναι ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας. Για μένα το πάντρεμα μίας ιστορικής ομάδας όπως ο Πανιώνιος με την διοικητική σταθερότητα του κ. Λιανού είναι το ιδανικό για τον σύλλογο. Ελπίζουμε να είναι πολλά χρόνια μαζί μας και στον Πανιώνιο. Αγαπάει την ομάδα, θέλει να την βλέπει να κερδίζει και εμείς όλοι προσπαθούμε γι’ αυτό».

-Η συνεργασία σας με τον κ.Λιανό πως είναι;

«Η συνεργασία μου με τον κ.Λιανό είναι άψογη. Υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση και από τις δύο πλευρές. Νομίζω ότι δουλεύουμε ιδανικά αυτό το Καλοκαίρι για να χτίσουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο».
-Δύο λόγια και για τον κόσμο του Πανιωνίου…

«Ο κόσμος της ομάδας μας βοήθησε πάρα πολύ την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Δεν γίνεται να έχει σταθερή διοίκηση, να έχεις καλή ομάδα και να μην έχεις τον κόσμο σου και οι φίλαθλοι του Πανιωνίου ήταν πάντα κοντά μας και θέλουμε συνέχεια να είναι κοντά μας. Θέλουμε να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και όπως και πέρυσι είδαμε να μας στηρίζει και σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια, είναι χαρά μας να τον βλέπουμε να μας στηρίζει έτσι. Αυτό που θέλω από τον κόσμο είναι να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και στις δύσκολες στιγμές, γιατί θα έρθουν και αυτές, γιατί εκεί φαίνεται ο κόσμος δεν πρέπει να απογοητεύεται. Επίσης δεν πρέπει να δημιουργούμε επεισόδια, γιατί μόνο κακό στην ομάδα κάνουν αυτά. Δημιουργούνται πρόστιμα πολλά, σε δύσκολους καιρούς και το να καθυστερούν οι πληρωμές της ομάδας νομίζω είναι πολύ άσχημο. Επίσης δεν είναι ωραίο να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών. Θα ήθελα να το προσέξουμε λίγο αυτό. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε ψηλά την ομάδα, όμως χωρίς τον κόσμο δεν γίνεται. Γι’ αυτό πρέπει ο κόσμος να φροντίσει να είναι πάντα παρών στην κερκίδα και να προσέχει να μην παρεκτρέπεται ώστε πάντα να τον έχουμε στο πλευρό μας. Πραγματικά ο κόσμος μας είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας».

-Πως περιμένετε το νέο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω θα είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ανεβαίνουν και αυτό είναι καλό. Η ανταγωνιστικότητα είναι μεγάλη, αν εξαιρέσουμε βέβαια τις δύο πρώτες ομάδες. Πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια».

-Είδαμε και την σεζόν που πέρασε πως η ομάδα πήρε αρκετά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά, ακόμη και με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας…

«Ναι και είναι λογικό αυτό. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα από τις ισχυρές του πρωταθλήματος, οπότε όταν οι αντίπαλοι έρχονται εδώ δεν έχουν την πίεση της νίκης. Έρχονται να παίξουν με μία πιο καλή ομάδα στο Αρτάκης, έρχονται χωρίς άγχος και πίεση για το κάτι παραπάνω και αν τους βγει το βγήκε. Με αυτό το σκεπτικό ο αντίπαλος είναι πιο ελεύθερος και γίνονται πιο δύσκολα τα παιχνίδια για εμάς. Παρόλα αυτά από τότε που ανέλαβα εγώ δεν είχαμε καμία απώλεια μέσα στην έδρα μας από τέτοια ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό είπα και πριν για τον κόσμο, γιατί σε πολλά ματς ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση ώστε να φτάσουμε στις νίκες».

-Σας προβληματίζουν οι απουσίες των Παππά και Γιάνκοβιτς;

«Όχι δεν με προβληματίζει. Σίγουρα ήταν δύο παιδιά που βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα και είχα πει ότι ήταν και οι ηγέτες την περασμένη σεζόν. Όμως κάθε ομάδα πρέπει να κοιτάει μπροστά. Χαιρόμαστε για τα παιδιά που πάνε μπροστά. Κάθε παίκτης που δουλεύει στον Πανιώνιο πρέπει να έχει την φιλοδοξία να γίνεται καλύτερος και φτάνει ίσως κάποια στιγμή σε ένα επίπεδο που θα του χτυπήσει την πόρτα που θα του δώσει την εμπειρία της Euroleague. Άρα μπορεί να πάρει το κάτι παραπάνω και αγωνιστικά και οικονομικά. Έτσι είναι η εξέλιξη καλώς ή κακώς. Εμείς θα αναπληρώσουμε το κενό τους και πιστεύω θα βρούμε τους κατάλληλους παίκτες για να δημιουργήσουμε και πάλι ένα πολύ ισχυρό σύνολο».

-Θα κινηθεί και για Έλληνες νεαρούς παίκτες η ομάδα;

«Ναι, αλλά δεν θέλω να παίρνουμε παίκτες απλά για να τους πάρουμε, πρέπει να έχουμε και τους χώρους για να τους αξιοποιήσουμε. Αν δεν υπάρχουν οι χώροι τότε δεν θα αποκτήσουμε παίκτες απλά για να εντυπωσιάσουμε».

-Πείτε μου για την περασμένη εξαιρετική πορεία του Πανιωνίου...

«Στην περασμένη περίοδο έπρεπε να διατηρήσουμε την 3η θέση. Η ομάδα ξεκίνησε καλά με τον κ. Σκουρτόπουλο, μέχρι το ματς με το Ρέθυμνο που έγιναν και οι αλλαγές. Μετά ήμασταν πάντα τρίτοι έως το τέλος. Δεν είναι εύκολο αυτό, όταν σε κυνηγούν όλοι οι υπόλοιποι . Η ομάδα στηριζόταν και σε νεαρούς παίκτες, χωρίς εμπειρίες. Οι Παππάς και Γιάνκοβιτς τα περασμένα χρόνια δεν ξαναείχαν τέτοιον ρόλο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που άντεξαν αυτή την πίεση και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου. Στα play off υπήρχε άγχος στα ματς με τον Άρη, γιατί παίζαμε σε μία εβδομάδα ότι είχαμε καταφέρει σε οκτώ μήνες, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την 3η θέση. Ότι δηλαδή παλεύαμε όλη τη χρονιά. Κάτι πολύ δύσκολο για τον ψυχολογικό τομέα. Με τον Άρη δεν παίξαμε και το καλύτερο μας μπάσκετ, όμως δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να περάσουμε. Στη συνέχεια, η σειρά με τον Παναθηναϊκό δεν ξεκίνησε καλά από εμάς. Ανεβήκαμε στο τρίτο παιχνίδι πολύ και στη σειρά με το Ρέθυμνο παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και έδειξε βελτίωση η ομάδα. Το είχα πει και στους παίκτες μου τότε ότι όποιος βελτιώνεται σε αυτά τα παιχνίδια θα πάρει και την σειρά».

-Οι δικές σας φιλοδοξίες;

«Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με τις φιλοδοξίες του Πανιωνίου. Θέλουμε να φτάσουμε με την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται και να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για τις υψηλές θέσεις. Θεωρώ ότι έχοντας πλέον δουλέψει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα θα είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τον Πανιώνιο στις υψηλές θέσεις όπου και του αξίζει».
-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την προπονητική;

«Ξεκίνησα από πολύ μικρός, έπαιζα και μπάσκετ στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν ήμουν για επαγγελματίας βέβαια. Όταν πέρασα στα ΤΕΦΑΑ αποφάσισαν να ασχοληθώ με την προπονητική, χωρίς να ξέρω ότι θα γίνω προπονητής. Ασχολήθηκα περισσότερο επειδή μου άρεσε να είμαι με τα μικρά παιδιά, έντεκα χρόνια δούλεψα στις ακαδημίες της Καλαμαριάς. Από το 86-87 σερί προπονητικής μέχρι και τώρα. Πήγα σε πολλά σεμινάρια στο εξωτερικό και στην Αμερική. Πάντα κοιτάω να βελτιώνομαι. Αλλοίμονο αν ένας προπονητής μείνει στάσιμος. Είμαι τυχερός που αυτό που αγαπάω πολύ το κάνω και επάγγελμα».

-Ποιο στυλ μπάσκετ σας αρέσει;

«Μου αρέσει πάρα πολύ η άμυνα. Θέλω να έχω παίκτες που τους ιντριγκάρει να σταματήσουν τον καλύτερο αντίπαλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε την επίθεση. Από την άμυνα βγάζουμε γρήγορο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και σίγουρα μετράει και το θέαμα, ο κόσμος θέλει να βλέπει θέαμα. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μία πιο αθλητική ομάδα, η οποία θα εκμεταλλεύεται την ταχύτητα της στο ανοιχτό παιχνίδι και σε σετ καταστάσεις θα μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι και να εκμεταλλευόμαστε τον παίκτη που έχει το πλεονέκτημα. Χρειάζεται βέβαια πειθαρχία και ομαδικότητα. Όλοι οι παίκτες έχουν τον ρόλο τους στο παιχνίδι, αυτό θέλω να το περάσω στους παίκτες μου».

-Κάποιος προπονητής που θαυμάζετε;

«Ήμουν τυχερός γιατί ήμουν βοηθός προπονητή 11 χρόνια στην Α1 και σε όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα με πολλούς καταξιωμένους προπονητές και από όλους κέρδισα εμπειρίες και γνώσεις και πιστεύω ότι την άποψη μου για το μπάσκετ την έχω βγάλει μετά από όλη αυτή την τριβή με όλους αυτούς τους δασκάλους που είχα. Σε όλους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί από όλους έμαθα και κέρδισα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον».

-Θέλετε να προσθέσετε κάτι κλείνοντας;

«Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους στο τιμ της ομάδας. Ναι μεν λέμε ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, όμως από πίσω τους υπάρχει ένα τιμ που ασχολείται με την ομάδα και την περασμένη περίοδο έγινε πολύ καλή δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας όλη τη χρονιά, ξεκινώντας από τους άμεσους συνεργάτες μου, τον κ.Παπαχατζή, τον κ.Καλύβα και τον κ.Αλεξανδράκη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ, τον κ.Σωτηρόπουλο και τον κ. Δρεκό, τον φροντιστή της ομάδας κ.Φραγκούλη και την κ.Παπασημακοπούλου, τους κ.Ψαρράκη και κ.Παπαχατζή στο γραφείο Τύπου και την κ.Σαρρή. Και φυσικά τον Άκη Καρτάλο που τρέχει για να βοηθήσει την ομάδα για όλα τα θέματα. Σε όλους ένα ευχαριστώ για την δουλειά που κάναμε όλοι μαζί».

Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης

Φωτογραφίες: Λυδία Πετροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια