Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Περί δανεικών και όχι μόνο!

Του Πάνου Κατσούλα... Η αποδοχή των δανεικών στη συγκεκριμένη συγκυρία εξυπηρετεί υποθέτω ένα και μόνο λόγο. Την προσπάθεια οικονομικής ε...

Του Πάνου Κατσούλα...

Η αποδοχή των δανεικών στη συγκεκριμένη συγκυρία εξυπηρετεί υποθέτω ένα και μόνο λόγο. Την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης. Διότι όταν ο ποδοσφαιριστής έρχεται ή μένει στον Πανιώνιο (βλέπε περίπτωση Κολοβού) με πληρωμένο το συμβόλαιό του ή στη χειρότερη περίπτωση αποδεχόμενος τα μικρά συμβόλαια που δίνει ο Πανιώνιος, τότε γιατί να μην έρθει δανεικός; Γιατί να μην έρθει και γιατί να μην αγωνιστεί προσπαθώντας αφενός μεν να βοηθήσει τον Πανιώνιο και αφετέρου δε να εξελίξει και να εκτοξεύσει την καριέρα του;


Ο δανεισμός ποδοσφαιριστών είναι διεθνής πρακτική και την εφαρμόζει το σύνολο των ομάδων εντός και εκτός τειχών! Αν ο δανεισμός έχει και οψιόν ακόμη καλύτερα! Βέβαια είναι καλύτερα ν' αποκτάται με μεταγραφή ένας ποδοσφαιριστής. Όμως τι γίνεται όταν αυτό δεν είναι εφικτό; Όταν υπάρχει οικονομική ένδεια όπως στην περίπτωση του Ιστορικού σήμερα; Ν' αφεθεί η ομάδα ξεγυμνωμένη και χωρίς ποδοσφαιριστές, ιδίως σε θέσεις που πονάει;

Αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις των φίλων του Πανιωνίου, που θεωρούν ότι ο δανεισμός ποδοσφαιριστών από μια ομάδα και μάλιστα την ίδια, ιδίως στα πλαίσια μιάς μεταγραφής ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, σημαίνει και εξάρτηση απ’ αυτήν. Όμως δεν είναι έτσι. Ο Πανιώνιος πολύ περισσότερο, αλλά και κάθε ομάδα οφείλουν και πρέπει να διατηρούν την ανεξαρτησία τους έναντι οιουδήποτε και αυτό είναι απόλυτα εφικτό να διασφαλιστεί, αν αποτελεί πεποίθηση και είναι στην κουλτούρα της κάθε διοίκησης!

Νομίζω ότι η σημερινή διοίκηση του Πανιωνίου, που απαρτίζεται από απλούς φίλους του και όχι επαγγελματίες παράγοντες (προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν τους), προσπαθεί με βασανιστικές προσπάθειες να διασώσει την ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά (πάνε μαζί αυτά!). Και χρειάζεται για να τα καταφέρει την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φίλων του Πανιωνίου. Μπορεί και οι της διοίκησης να κάνουν λάθη, όπως λάθη δεν κάνουν όσοι βλέπουν τα θυμαράκια ανάποδα! Είναι αναγκαία η καλόπιστη και εποικοδομητική κρητική, όχι όμως οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι κακίες!

6 σχόλια

  1. Πολύ φοβάμαι ότι πραγματική διοίκηση στον Πανιώνιο ασκούν επαγγελματίες παράγοντες που οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν τους συνδέει κάτι με την ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κατσούλα μάλλον υποτιμάτε την νοημοσύνη μας ως Πανιώνιων.
    Όπως δανειζόμαστε σαν κράτος από την τρόικα λεφτά και έχουμε υποδουλωθεί στους δανειστές μας που μας επιβάλουν επιτακτικά τους όρους τους , έτσι υποδουλωνόμαστε σαν ομάδα και στον γαύρο που μας προμηθεύει με το αζημίωτο παίχτες.
    Η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή χωρίς ύβρεις, συκοφαντίες και κακίες.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.
    Επίσης επειδή αναφέρετε κύριε Κατσούλα ότι δεν γνωρίζετε κανένα από την διοίκηση, σας πληροφορώ ότι μία ευτυχώς μικρή μειοψηφία από αυτούς είναι ασυναγώνιστοι σε θέματα "ευγενούς" συμπεριφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περα του οτι η καταστροφη του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι ο ολυμπιακος με τον τροπου που καιει οτι ταλεντο κυκλοφορει για να μην τον παρει αλλος νομιζω οτι με βρισκει συμφωνο ο δανεισμος παικτων που μπορουν αμεσα να βοηθησουν την ομαδα μας και οχι ο ερχομος ταλεντων αμφιβολου αξιας στυλ διαμαντακου και να μενουν τα δικα μας παιδια εκτος. Δανεισμοι στυλ ντε βινσεντι . Ολαιταν ειναι σαν μεταγραφες ουσιας εστω για ενα χρονο. Αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Makari na paroume Ntevisenti kai Olaitan! Alli omada tha eimaste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ειναι να παρουμε καποιον ας ειναι ο ολαιταν που θα βοηθησει την αναπτυξη απο τα ακρα.Για επιτελικους μεσους με λαζνικ,μενδρινο ειμαστε καλυμμενοι εκτος κι αν βρεθει τροπος να μαρκαρει ο μενδρινος για να χωρεσει και καποιος απο λαζνικ η ντε βισεντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ συνΠανιώνιε alterego είναι αυτονόητο ότι δεν είναι στις προθέσεις μου να υποτιμήσω τη νοημοσύνη ούτε να επηρεάσω τη γνώμη κανενός! Διατυπώνω την άποψή μου και μάλιστα όσο πιο καθαρά μπορώ χωρίς ποτέ να ισχυρίζομαι ότι αυτή αποτελεί ευαγγέλιο!
    Αν διαβάζατε προσεκτικότερα το κείμενο θα διαπιστώνατε ότι είμαι υπέρμαχος της πλήρους ανεξαρτησίας όλων των ομάδων και περισσότερο του Πανιωνίου. Αναφέρω μια πραγματικότητα περί του δανεισμού ποδοσφαιριστών, που ισχύει παντού και πιστεύω ότι ένας τέτοιος δανεισμός, που πόρρω απέχει από το δανεισμό μιάς χώρας, μπορεί να γίνει χωρίς εξαρτήσεις. Ενδέχεται βέβαια ο δανεισμός ποδοσφαιριστή/ών να οδηγήσει στην εξάρτηση, αλλά όταν γίνεται με καθαρούς όρους, μπορεί κάλλιστα ν’ αποφευχθεί και μάλιστα να είναι επ’ ωφελεία
    και των δύο πλευρών. Και τέτοια παραδείγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου παγκοσμίως υπάρχουν πολλά, να μην τ’ αναλύσουμε τώρα και κουράζουμε τον κόσμο.
    Επιπλέον δε λιβανίζω καμία διοίκηση διότι θεωρώ, όπως όλοι μας πιστεύω, ότι ο σύλλογος και η ιδεολογία που αυτός πρεσβεύει είναι υπέρτερη των προσώπων. Όμως αναγνωρίζω την προσπάθεια της διοίκησης ως συνόλου και όχι προσώπων, ώστε να μπορέσει να εξυγιάνει την ΠΑΕ οικονομικά και να τη σώσει αγωνιστικά μέσα στη δύνη αυτής της δύσκολης
    συγκυρίας. Χωρίς να σημαίνει ότι και η διοίκηση δεν πρέπει να κρίνεται, να κατακρίνεται αλλά και να επιβραβεύεται όταν χρειάζεται. Επίσης ισχυρίζομαι ότι όλοι κάνουν λάθη, προφανώς και η διοίκηση της ΠΑΕ, διότι αλάνθαστοι είναι μόνον οι άπραγες
    και όσοι δεν τολμούν! Το ζητούμενο όμως είναι όλοι να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να μην τα επαναλαμβάνουν! Όπως επίσης ότι και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος!
    Αυτά τα πολύ απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή