Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το Απήλιον, ο Τσακίρης και ο Πανιώνιος με τις γκρίνιες του!

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας Η πώληση του Απήλιον, με τον τρόπο που έγινε, είναι πέρα για πέρα ευεργετική για τον Πανιώνιο. Και αυτό συμβαίνει...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας

Η πώληση του Απήλιον, με τον τρόπο που έγινε, είναι πέρα για πέρα ευεργετική για τον Πανιώνιο. Και αυτό συμβαίνει επειδή αφενός μεν ο Πανιώνιος, μπόρεσε να εισπράξει κάποια καλά χρήματα με τα οποία πήρε φορολογική ενημερότητα και επειδή αφετέρου γλύτωσε το ενοίκιο που πλήρωνε στο Απήλιον. Αυτό που πληρώνει στο ιδιωτικό προπονητικό κέντρο που χρησιμοποιεί σήμερα, είναι κατά πολύ μικρότερο εκείνου που πλήρωνε στο Απήλιον.


Επίσης ο Πανιώνιος πολύ καλά κάνει και παραχωρεί κάποιους ποδοσφαιριστές του ώστε να συντηρείται οικονομικά. Βλέπει κάποιος άλλος ότι σήμερα, χωρίς κανέναν επενδυτή και με ελάχιστα άλλα έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, επιχορήγηση ΟΠΑΠ και διαφήμιση, να μπορέσει να συντηρηθεί οικονομικά; Άλλωστε την ίδια τακτική δεν ακολουθούν και άλλα πολλά και μεγάλα ποδοσφαιρικά club στην Ευρώπη;

Ο Τσακίρης δε θα πρέπει ν' αντιμετωπίζεται στη Ν. Σμύρνη ως αποδιοπομπαίος τράγος αλλά σαν ένας εν δυνάμει συνεργάτης και αρωγός των προσπαθειών του Πανιωνίου. Είναι γεγονός ότι όταν ήταν στο τιμόνι της Παε Πανιώνιος διέπραξε λάθη. Σπατάλησε άφθονο χρήμα που δε θάπρεπε και το οποίο αποδείχτηκε αναποτελεσματικό! Ζημίωσε και την τσέπη του και ο Πανιώνιος δεν έγινε ποτέ έτσι όπως τον ονειρευόταν ο ίδιος αλλά και οι φίλοι του! Δε βοηθήθηκε επίσης από τους συνεργάτες του, τους οποίους όμως ο ίδιος επέλεξε! Ενώ πήγε να διαπράξει και άλλο λάθος, τότε που ήθελε να πωλήσει την ομάδα! Ο κόσμος του Πανιωνίου τον εμπόδισε και καλά έπραξε!

Τα λάθη Τσακίρη οφείλονται στο γεγονός ότι δεν ήξερε από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν και μάλιστα κατ’ επανάληψη και δε μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν εσκεμμένα! Διότι ήταν λάθη για τα οποία μάτωσε και εκείνος! Όμως η διοίκηση Βεντούρη που ανέλαβε αμέσως μετά, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στα οικονομικά! Εν αντιθέσει με τη διοίκηση Τσάβαλου, που στην οικονομική διαχείριση της ομάδας μέχρι τώρα έχει να επιδείξει έργο! Ίσως όμως αυτό το θετικό έργο να μην ξέρει να το επικοινωνήσει σωστά, ώστε οι φίλαθλοι του Πανιωνίου να γνωρίζουν περισσότερα.

Αν ο Πανιώνιος καταφέρει ν' ανταπεξέλθει με συνέπεια στους διακανονισμούς των χρεών που υπάρχουν προς όλους, τότε το επόμενο διάστημα θα μπορέσει να σημειώσει και αγωνιστικές επιτυχίες και να μην αρκείται μόνον στη σωτηρία! Η οποία και αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού η απώλεια της κατηγορίας σημαίνει και οικονομική καταστροφή! Προς το παρόν όμως θα πρέπει να κινείται συνετά οικονομικά και να διασώζει εγκαίρως την κατηγορία. Αποβλέποντας και προσπαθώντας ενδεχομένως σε κάτι καλύτερο, αν και εφόσον βγει.

Τέλος οι φίλαθλοι του Πανιωνίου εκτιμώ ότι έχουν χρέος να συμπαρίστανται στην ομάδα και όχι να γκρινιάζουν συνεχώς! Η τελευταία παρότρυνση δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει ν’ ασκείται κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις ή ότι δε θα πρέπει να διατυπώνεται η γνώμη του καθενός. Όμως πριν τη διαμόρφωση άποψης καλό είναι να προϋπάρχει διασταυρωμένη πληροφορία και προσέγγιση με κριτικό και όχι καχύποπτο μάτι, όσων συμβαίνουν στον Πανιώνιο.

11 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο και ειμαστε ολοι μια χαρούμενη οικογένεια και κανεις δεν φταιει σε τίποτα και όλα εινα θεμα περιστάσεων και καταστάσεων . Δράκο δεν εχει η ιστορία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διοίκηση Τσάβαλου που έχει επιτελέσει έργο ισολογισμό της ΠΑΕ για το 2011-2012 θα καταθέσει; Για να μάθουμε και επίσημα το έργο της. Όσο για το Απήλιον, η ερώτηση απλή: Προσπάθησε η ΠΑΕ να το αξιοποιήσει (με πιθανών κάποιες ενοικιάσεις τμημάτων του) ώστε να φέρει έσοδα; Η περίμενε τα έσοδα από τον πελαργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα τα λεει ο ανθρωπος!!!ευγε !!!!φοβερο αρθρο!!!!! αυτες οι εριδες μας εχουν φερει εκει που ειμαστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς συνάγεται, αλήθεια, από το ως άνω κείμενο ότι δεν υπάρχουν λάθη και επομένως δεν προκύπτουν ευθύνες, στις κατά καιρούς διοικήσεις της Παε Πανιώνιος; Και ποιός είπε επίσης ότι ένα λάθος, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι εσκεμμένο, δε δημιουργεί ευθύνες; Δεκτή φίλοι μου η κριτική σ' ένα κείμενο, αλλά πάνω σ' αυτά που αναφέρει και όχι με βάση τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του!
    Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση ενός ακινήτου, νομίζω ότι αυτή γίνεται απο τον ιδιοκτήτη του και όχι τον ενοικιαστή! Εκτιμώ ότι αυτό δεν είναι μόνο νομικά κατοχυρωμένο αλλά το λέει και η απλή λογική, εκτός αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που να ορίζει κάτι διαφορετικό.
    Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι κάθε διοίκηση θα πρέπει να λογοδοτεί, για αυτό χρειάζονται οι συνελεύσεις, οι επίσημες ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου κλπ, ώστε να ελέγχεται συνεχώς από τους φιλάθλους, οι οποίοι χρειάζονται να είναι ενημερωμένοι και να διαθέτουν κριτική ματιά και όχι να είναι προκατηλειμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΣΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:42 μ.μ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ....ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ..... ΦΥΓΑΝ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΑ.......ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥΣ ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ....... ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ..........ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ [ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ] ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως να ενοικιάσει η ΠΑΕ κάτι που δεν είναι δικό της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή αν τα Χριστούγεννα που διακοπτεται το πρωτάθλημα στη π.χ. Νορβηγία και είχες την αποκλειστική χρήση του κέντρου και το προσέφερες αντί αμοιβής για να κανει προετοιμασία η Νορβηγική ομάδα θα σου έλεγε ο Τσακίρης μην το κάνεις; Τότε τι σοι αποκλειστική διαχείριση είχες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχαχα. Καλό. Δεν έχουν εγκαταστάσεις στη Νορβηγία και θα έρθουν στο Απήλιον. χαχαχχαχαχα. ωραίο. Ok έχει πλάκα να συζητάμε μπακαλίστικα δε λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα Χριστούγεννα σταματάνε οι προπονήσεις του Πανιωνίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To γεγονός οτι ο Τσακίρης που είχε χρήμα, υπαλλήλους και μηχανισμό, δεν καταφερε να βρει επιπλέον έσοδα (τύπου... Νορβηγίας) δεν τον εμποδίζει τον φίλο μας τον Καράβολα να γράφει τις απιθανότητες του. Ο Πανιώνιος είναι η χώρα του που ο καθένας 'ξέρει'. Τζάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή