Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Εργοτέλης-Πανιώνιος: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης Την Κυριακή το απόγευμα (18.15) θα αναμετρηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο, Εργοτέλης & Πανιώνιος στα πλαίσια της 5ης ...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

Την Κυριακή το απόγευμα (18.15) θα αναμετρηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο, Εργοτέλης & Πανιώνιος στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στόχος των 2 ομάδων η επιστροφή στις νίκες μετά από τη 2η αγωνιστική όπου επικράτησαν αμφότεροι ως γηπεδούχοι επί των πράσινων Λεβαδειακού (2-0) & Παναθηναϊκού (3-0) αντίστοιχα!


Οι κιτρινόμαυροι του Ηρακλείου θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στη ρότα των θετικών αποτελεσμάτων δεδομένου πως ακόμα παραμένουν αήττητοι έπειτα από την ολοκλήρωση των 4 πρώτων αγωνιστικών, οι 3 εκ των οποίων εκτός έδρας με 2 εκ των αντιπάλων (Ατρόμητος, Skoda Ξάνθη) που έχουν περάσει στο βαθμολογικό πίνακα την ομάδα της Νέας Σμύρνης τις 2 προηγούμενες σεζόν! Να σημειωθεί πως εφόσον αποφύγουν την ήττα στο Κυριακάτικο ματς με τον Πανιώνιο, θα έχουν γίνει η πρώτη προβιβασθείσα ομάδα στην ιστορία της νεοσύστατης Superleague (2006 και έπειτα) που θα έχει συμπληρώσει αήττητο σερί τις 5 πρώτες ''στροφές'' του μαραθωνίου.

Από την πλευρά τους οι κυανέρυθροι θα ψάξουν το πρώτο τους διπλό εντός του 2013 και μετά από 11 μήνες γενικότερα & το 1-2 επί του Πανθρακικού στη Κομοτηνή (1-2) στις 27/12/2012. Έκτοτε, μετρούν 12 ήττες & 2 λευκές ισοπαλίες στις 14 αυτές τελευταίες μη επιτυχείς τους απόπειρες για τις επίσημες εγχώριες διοργανώσεις. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα της φετινής περιόδου στο Ηράκλειο μετά το 0-0 της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ (18/8/2013), το εντυπωσιακό 1-5 της ομάδας Κ-20 επί του ΟΦΗ (8/9/2013) & το πολύ σημαντικό 0-1 της προηγούμενης Κυριακής (15/9/2013) επί του Εργοτέλη στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Κ-17. Είναι πράγματι πρωτοφανές από συγκυριακής κυρίως άποψης να αγωνίζεται ο Πανιώνιος μαζί με τις ομάδες νέων του 5 φορές στην ίδια πόλη σε διάστημα μόλις 35 ημερών και αναμφίβολα θα επρόκειτο για τεράστια επιτυχία αν συνεχιστεί εντός του Σαββατοκύριακου το εν λόγω αήττητο σερί!

Παρατηρούνται ουκ ολίγα στοιχεία που εκ των πραγμάτων κρίνεται απαραίτητη η στατιστική σύνδεση
της προσεχούς αναμέτρησης με την αντίστοιχη της περιόδου 2008/2009 (τεράστιο διπλό του Πανιωνίου με 2-5) που να σημειωθεί παραμένει η πιο πρόσφατη επικράτηση του Ιστορικού έναντι του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι και σήμερα. Είναι γεγονός ότι όπως και τότε, έτσι και φέτος, οι Κρητικοί δεν είχαν γνωρίσει καμία ήττα μέχρι να αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο, κατέχοντας μάλιστα μία εκ των καλύτερων αμυνών στο πρωτάθλημα και έχοντας αποσπάσει 3 θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα και αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Λεβαδειακό σε ματς όπου σημειώθηκαν συνολικά 2 τέρματα (1-1 το 2008/2009, 2-0 το 2013/2014). Μία απίστευτη ομοιότητα σχετικά με τους Νεοσμυρνιώτες είναι πως στις πρώτες 4 αγωνιστικές μετρούν 5 βαθμούς, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη στην αντίστοιχη πρώτη τετράδα αγώνων της περιόδου 2008/2009 λίγο πριν τεθούν αντιμέτωποι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο! Μη ξεχνάμε ακόμη πως εκείνη η σεζόν (2008/2009) παραμένει η πιο πρόσφατη όπου το ματς του πρώτου γύρου μεταξύ των 2 ομάδων διεξήχθη στη Κρήτη με το αντίστοιχο του δευτέρου στη Νέα Σμύρνη, κάτι που ως γνωστόν θα επαναληφθεί και τη φετινή περίοδο.

Σ' αυτό το σημείο, θα επισημάνουμε και μία παράξενη σύμπτωση που σχετίζεται με την έτερη ομάδα του Ηρακλείου και ενδεχομένως επαληθευτεί το απόγευμα της Κυριακής στο Παγκρήτιο. Ουδείς αμφιβάλλει πως οι 59 μήνες που παραμένει χωρίς νίκη ο Πανιώνιος έναντι του Εργοτέλη είναι πάρα πολλοί. Όπως τονίστηκε μάλιστα, η πιο πρόσφατη νίκη έλαβε χώρα στο Ηράκλειο το 2008. Έκτοτε, σε 7 αναμετρήσεις, οι Κρητικοί πανηγύρισαν 3 τρίποντα ενώ 4 ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα. Σε περίπτωση που οι κυανέρυθροι περάσουν με το διπλό, θα έχουν ''σπάσει'' ένα μεγάλο διάστημα χωρίς επιτυχίες έναντι του Εργοτέλη με νίκη πάλι εκτός έδρας! Άξιο αναφοράς είναι πως κάτι αντίστοιχο συνέβη εναντίον του ΟΦΗ κατά την περίοδο 2011/2012 όταν και στις 10/3/2012 ο Πανιώνιος πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' με 0-1 με την προηγούμενη επιτυχία έναντι των ''ασπρόμαυρων του νότου'' να έχει καταγραφεί και πάλι στο Ηράκλειο στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής της περιόδου 2007/2008 με 1-2!

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Κρήτη προηγείται ο Εργοτέλης με 3 νίκες έναντι 2 των κυανερύθρων ενώ 2 ματς δεν ανέδειξαν νικητή. Εν τέλει, μην ξεχνάμε πως ο Πανιώνιος παραμένει μέχρι στιγμής σε επίπεδο Superleague η μοναδική φιλοξενούμενη ομάδα στη Κρήτη που στους 187 σχετικούς αγώνες έχει σκοράρει 5 φορές (!) στο αξέχαστο για όλους στην ομάδα 2-5 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 26/10/2008 που όπως προαναφέραμε αποτελεί και την πιο πρόσφατη επικράτηση απέναντι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια