Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου (20.30) το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ Πανιωνίου...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου (20.30) το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ Πανιωνίου & Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως τόσο από πλευράς ονομάτων όσο και συνολικής βαθμολογικής συγκομιδής των 2 αντιπάλων, αποτελεί το κορυφαίο ζευγάρι της 6ης ''στροφής'' του πρωταθλήματος καθώς αθροιστικά 19 κερδισμένοι (μέχρι στιγμής) βαθμοί δεν παρατηρούνται σε καμία άλλη αναμέτρηση. Στόχος φυσικά αμφότερων η επιστροφή στα τρίποντα μετά την 2η & 4η αγωνιστική αντίστοιχα!

Είναι η 3η φορά που συμβαίνει αυτό σε φετινό αγώνα του Ιστορικού μετά τα ματς με Παναθηναϊκό & ΠΑΟΚ όπως ακριβώς συνέβη και την περσινή περίοδο πριν υποδεχθεί τους Πειραιώτες στη Νέα Σμύρνη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως παρατηρείται ένα στατιστικό κοινό σε σχέση με τις 2 προηγούμενες φορές που οι 2 αντίπαλοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη πλατεία. Είναι η 3η σερί σεζόν όπου ο (σχεδόν μόνιμος τα τελευταία 15 χρόνια) πρωταθλητής & πρωτοπόρος θα μεταβεί στη Νέα Σμύρνη ως 2ο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, προερχόμενος μάλιστα από ισοπαλία! Είναι γεγονός πως τόσο το 2011/2012 όσο και το 2012/2013 πέτυχε 2 πολύ σημαντικά διπλά επί του Πανιωνίου με 0-3 & 1-2 αντίστοιχα ενώ στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια έμεινε στις εκτός έδρας ισοπαλίες με ΑΕΚ (1-1 στις 15/10/2011) & Παναθηναϊκό (2-2 στις 9/12/2012) αντίστοιχα. Κάτι παρόμοιο βεβαίως συμβαίνει και στη τωρινή περίπτωση και είναι κατανοητό πως αν η σύμπτωση επαληθευτεί μέχρι και το τελικό της στάδιο, δεν είναι και η πιο ευοίωνη δυνατή για τους Νεοσμυρνιώτες!

Είναι χαρακτηριστικό πως θα αναμετρηθούν 2 ομάδες με πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφενός οι κυανέρυθροι ως γηπεδούχοι, αφετέρου οι ερυθρόλευκοι ως φιλοξενούμενοι. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ιστορικός έχει γνωρίσει την ήττα ως γηπεδούχος μόνο από τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός του 2013 στις 9/2 (0-1) στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της περσινής περιόδου σε σύνολο 10 επίσημων αναμετρήσεων με 6 νίκες & 3 ισοπαλίες στα υπόλοιπα 9 ματς. Από την άλλη, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην αν μη τι άλλο εντυπωσιακή αήττητη εκτός έδρας ρότα που διατηρούν για τις εγχώριες διοργανώσεις από τις 22/1/2012 όταν και έφυγαν από τα Πηγάδια της Ξάνθης χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα (1-0). Έκτοτε, σε 29 εκτός έδρας αγώνες, μετράνε 24 νίκες & 5 ισοπαλίες.

Ένα ακόμη σίγουρα θετικό στοιχείο που διακρίνει το ματς του Σαββάτου είναι η εξαιρετική βαθμολογική επίδοση των 2 ομάδων πριν αναμετρηθούν μεταξύ τους στα πλαίσια του πρώτου γύρου. Ο Πανιώνιος με 6 βαθμούς στις 5 πρώτες αγωνιστικές & ο Ολυμπιακός με 13 στο ίδιο δείγμα είναι σχεδόν οι μέγιστες δυνατές τιμές αναφορικά με το μέσο όρο πριν από μεταξύ τους παιχνίδι. Μόνο τη σεζόν 2011/2012 αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν καλύτερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα συγκριτικά με την τωρινή κατάσταση, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι στο 1.33 (8/6) έναντι του τωρινού 1.20 (6/5) & τους ερυθρόλευκους προ διετίας στο 2.67 (16/6), λίγο πιο πάνω από το 2.60 που βρίσκονται πριν την έναρξη της Σαββατιάτικης αναμέτρησης!

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, προηγούνται οι Πειραιώτες με 30 νίκες έναντι 7 του Ιστορικού ενώ 18 ματς δεν ανέδειξαν νικητή. Να σημειωθεί πως η πιο πρόσφατη χρονικά επικράτηση του Πανιωνίου έναντι του Ολυμπιακού παραμένει από την σεζόν 2001/2002 όταν και στις 11/2/2002, πέτυχε την ολική ανατροπή και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 3-1 (από το ημίχρονο μάλιστα) σ' ένα ματς όπου πέτυχε 2 τέρματα ο τότε κεντρικός αμυντικός των κυανερύθρων, Πετρ Βλτσεκ! Μην ξεχνάμε πως την ίδια αγωνιστική περίοδο, ο Ιστορικός είχε μείνει σε λευκή ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' του Ηρακλείου.

Ήταν μάλιστα το τελευταίο 0-0 στη Κρήτη έναντι των ''ασπρόμαυρων του νότου'' μέχρι το φετινό προ μηνός στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Άπαντες στο κυανέρυθρο στρατόπεδο επιθυμούν να γίνει ''στατιστική σύνδεση'' το βράδυ του Σαββάτου & να επιστρέψει ο Πανιώνιος σε επιτυχίες έναντι των Πειραιωτών μετά από 6,5 χρόνια σε ανεπίσημο & κάτι λιγότερο από 12 σε επίσημο επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια