Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πήρε σκορ… πρόκρισης ο Ιστορικός!

Το πρώτο… βήμα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποίησε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Απόλλω...

Το πρώτο… βήμα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποίησε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.


Το συγκρότημα του Νίκου Παντελή είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και παρά το γεγονός πως είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα, η οποία είχε παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο διπλή και… τριπλή αμυντική γραμμή, κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Καλαμαριά.

Πρωταγωνιστής στη νίκη του Ιστορικού ήταν ο Λεωνίδας Καμπάνταης που σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας, ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε ο Μενδρινός. Για την Καλαμαριά σκόραρε ο Βέντζιος με σουτ, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος μπήκε αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 5ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία, με τον Λάσνικ να κάνει του σουτ και τον Καρατζιοβαλή να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 14’ ήρθε η επόμενη καλή στιγμή για τους κυανέρυθρους, με τον Αυστριακό μέσο να εκτελεί ένα φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον έμπειρο τερματοφύλακα των «κοκκινόμαυρων» να διώχνει με δυσκολία.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντούνη να δοκιμάσει το πόδι του, με το σουτ που έκανε όμως να περνάει αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα.

Στο 22’ ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πάνος, αφού πρώτα άλλαξε την μπάλα με τον Ντούνη, βρέθηκε απέναντι από τον Καρατζιοβάλη με το πλασέ του όμως να περνάει λίγο άουτ.

Τελικά, οι προσπάθειες των παικτών του Νίκου Παντελή καρποφόρησαν στο 30’, με τον Καμπάνταη να βγαίνει σε θέση τετ α τετ, να περνάει και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ για τον Ιστορικό.

Η αντίδραση του Απόλλωνα, όμως, ήταν άμεση, καθώς στο 35’ ο Βέντζιος με σουτ μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας.

Ο Πανιώνιος όμως και πιο συγκεκριμένα ο Καμπάνταης είχε έτοιμη την απάντηση. Δύο λεπτά αργότερα, ο έμπειρος επιθετικός του Ιστορικού έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα, με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ.

Αυτό ήταν και το σκορ του πολύ χορταστικού πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά τους δευτέρου μέρος ο Πανιώνιος είχε την πλήρη κατοχή της μπάλας και σε διάστημα δύο λεπτών δημιούργησε δύο ευκαιρίες.

Αρχικά στο 49’ το σουτ του Λάσνικ πέρασε άουτ, ενώ και η κεφαλιά του Καμπάνταη στο 51’ είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Ιστορικός είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Απόλλωνα να έχουν πάρει τον ρόλο του… κομπάρσου στο μισό γήπεδο.

Στο 55’ ο ιδιαίτερα κεφάτος Λάσνικ επιχείρησε ένα όμορφο σουτ λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με την μπάλα όμως να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία του Καρατζιοβαλή.

Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Απόλλωνα, οι οποίοι έδειχναν να «βολεύονται» με το αποτέλεσμα, βρισκόντουσαν συχνά-πυκνά στο έδαφος με… κράμπες!

Οι κυανέρυθροι με υπομονή γυρνούσαν την μπάλα, προσπαθώντας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 66’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μία αρκετά καλή στιγμή, με τον Ντούνη να κάνει το σουτ και τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Οι παίκτες του Παντελή συνέχιζαν διαρκώς να πιέζουν και στο 75’ ήταν η σειρά του Μαρουκάκη να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, με την κεφαλιά του όμως να περνάει άουτ.

Τελικά ο παίκτης που κατάφερε να βρει για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ήταν ο Μενδρινός στο 84’, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 3-1 για τον Πανιώνιο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος (46’ Μενδρινός), Ριβέρο, Γιάννου (63’ Μαρουκάκης), Καμπάνταης (71’ Καλτσάς), Λάσνικ, Ντούνης.

ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καρατζιοβαλής, Πιτσιόκος, Λιόνης, Κισκαμπάνης, Καπίας, Βέντζιος (68’ Ορφανός), Βέργος, Πέλκας (65’ Παρμαξίδης), Πασιαλής (54’ Βλάχος), Αθανασιάδης, Κουαντίο.

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης

4 σχόλια

  1. Μπράβο Πανιωνάρα! Που θα βρούμε στιγμιότυπα της αναμέτρησης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΟΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΤ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!!ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ Ο STABILLY

    ΑπάντησηΔιαγραφή