Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Παίρνει «σάρκα και οστά» το νέο κλειστό!

Η ανακατασκευή του κλειστού της Αρτάκης φαίνεται πως πλέον μπήκε στον τελικό δρόμο της υλοποίησης της, καθώς εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η ...

Η ανακατασκευή του κλειστού της Αρτάκης φαίνεται πως πλέον μπήκε στον τελικό δρόμο της υλοποίησης της, καθώς εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση για την κατασκευή του γηπέδου μαζί με άλλα τρία σημαντικά έργα.


Το νέο κλειστό θα είναι χωρητικότητας 3.500 θέσεων και βιοκλιματικό, γεγονός που ελαχιστοποιεί τα έξοδο συντήρησης. Η σύμβαση είχε υπογραφεί στις αρχές της περιόδου 2009-10, ενώ στις 4/2/10 είχαν γίνει οι μελέτες στο υπέδαφος της περιοχής.

Πλέον τα μπασκετικά όνειρα των φιλάθλων του Ιστορικού, αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί, θα στεγάζονται σύντομα στο νέο σύγχρονο γήπεδο του συλλόγου!

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας έχει ως εξής:

"Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:

7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού
17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη
2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά
2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττική".

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

"Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.

Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο".

7 σχόλια

  1. Μακάρι να υλοποιηθεί και σύντομα! Μπορεί βέβαια τέτοιες εποχές ο καθένας να χει τις αμφιβολίες του αλλά είθε το έργο να πάρει «σάρκα και οστά». Πρόκειται πράγματι για έργο υπέρ του κοινωνικού συνόλου, αφού θ' αθλούνται πάρα πολλοί νέοι και από διαφορετικά αθλήματα και δεν αποτελεί χάρισμα σε κάποιον μεγαλοεπενδυτή! Έχει τεράστια διαφορά!
    Κάποιος θα μπορούσε ν' αντιτείνει ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν υπέρ των ανέργων, των αστέγων κλπ. Είναι αυτονόητο ότι και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να διατεθούν χρήματα και μάλιστα κατά προτεραιότητα. Όμως και η διέξοδος των νέων προς τον αθλητισμό, ιδίως εποχές κρίσεων, είναι επιβεβλημένη και δε θα πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Πανιωνίου δυστυχώς είναι Δημοτικό Γυμναστήριο και ανήκει στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Μακάρι να ήταν του Πανιωνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωρες ωρες νομιζω οτι γινονται κακογουστα αστεια!!!με το μπαρντον δηλαδη η περιφερεια εχει να βαλει 17 εκ για το κλειστο ....και δεν μπορει να βαλει 1-2 εκ. για τα εργα στο γηπεδο ποδοσφαιρου????ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΓΟΥΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(ΛΙΑΝΟΣ) ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ 10ΕΥΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Ηλιανόπουλος4 Οκτωβρίου 2013 στις 1:53 μ.μ.

    Αντε να εχουμε εδρα συνχρονη στο μπασκετ για την ευρωπη και να μην πηγαινουμε στο ελληνικο!Την χρειαζεται η Πανιωναρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους το κλειστό δεν είναι του Πανιωνίου. Είναι δημοτικό και άρα θα είναι προς χρήση όλων των δημοτών. Επειδή όμως και ο Πανιώνιος είναι ομάδα του δήμου υποθέτω ότι θα του παραχωρηθεί η χρήση. Όχι βέβαια η αποκλειστική χρήση. Επομένως η φράση ότι διατίθενται: "17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη" είναι αναληθής και προπαγανδιστική! Και επομένως δεν πρέπει να παραμυθιάζονται οι φίλοι του Ιστορικού!

    Μακάρι το γήπεδο να κατασκευαστεί, όμως δε σας προξενεί εντύπωση γιατί ανακοινώθηκε τώρα; Διότι πολύ απλά έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις, αλλά και οι υποσχέσεις! Βλέπετε ότι κάποιοι εξακολουθούν να λειτουργούν με την ίδια παλιά και ξεπερασμένη νοοτροπία! Όπως επίσης δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις για μελλοντικά έργα και ενέργειες αντιμετωπίζονται πλέον από τον κόσμο με δυσπιστία. Μόνο τα έργα μπορεί να γίνονται πιστευτά! Ακόμη και εκείνα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ο κόσμος πιστεύει
    ότι είναι σαν να μην έγιναν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΕ ΣΤΗΝ ΓΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 123 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή