Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Περί μη καταβολής δεδουλευμένων και κινδύνου υποβιβασμού...

Του Πάνου Κατσούλα... Είναι πέρα για πέρα σωστό να λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους όλοι οι εργαζόμενοι, επομένως και όσοι ποδοσφαιριστές...

Του Πάνου Κατσούλα...

Είναι πέρα για πέρα σωστό να λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους όλοι οι εργαζόμενοι, επομένως και όσοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από τον Πανιώνιο. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, άλλο αν κάποιες απ' αυτές ήταν τελείως λανθασμένες και δυσβάσταχτες για τον Πανιώνιο!

Την ευθύνη την έχουν όσοι διοικούντες τις υπέγραψαν. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν απλά να λάβουν τα χρήματά τους που συμφωνήθηκαν είτε αυτά που διακανονίστηκαν στη συνέχεια.
Όμως δε νομίζω ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Πανιώνιο θα κινδυνέψουν να μη λάβουν τα χρήματά τους, έστω και σε βάθος χρόνου, όπως έχει διακανονιστεί το οφειλόμενο ποσό για τους περισσότερους. Άλλωστε πληρώθηκαν με διακανονισμό δεδουλευμένα ποδοσφαιριστών που είχαν βασιλικά συμβόλαια (μήπως θυμάστε τα συμβόλαια κάποιων Λάτκα, Χίκα κλπ;) και που τα οφειλόμενα ποσά ήταν πολύ μεγαλύτερα απ' ότι συμπεραίνω ότι είναι π.χ. του Μιχαηλίδη, ο οποίος έμεινε μισή αγωνιστική περίοδο στον Πανιώνιο!

Όποιος φίλος του Πανιωνίου παρακολουθεί από κοντά τα διαδραματιζόμενα στην ομάδα μπορεί να εικάσει, όχι βέβαια να το πει με σιγουριά, αυτό μπορεί να το κάνουν μόνο όσοι τρέχουν σήμερα τα ζητήματα της Παε, ότι ενδεχόμενες καθυστερήσεις ή διακοπή στην καταβολή διακανονισμένων δόσεων δεδουλευμένων κάποιων ποδοσφαιριστών οφείλεται στην προσπάθεια που έχει αναληφθεί τελευταία για υπαγωγή της ΠΑΕ σ’ ευεργετικό άρθρο, έτσι ώστε όλες οι οφειλές, ιδιωτικές και προς το δημόσιο, να γίνουν σε πολλές δόσεις για να μπορέσει ν' ανταποκριθεί η Παε στις οφειλές της, ν' ανασάνει και να εξυγιανθεί οικονομικά.

Εξ όσων γνωρίζω, διότι ειδικός δεν είμαι, σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει ν' αποδειχθεί ότι οι ιδιωτικές οφειλές είναι αφενός μεν διακανονισμένες και θ’ αποπληρωθούν σε βάθος χρόνου και αφετέρου δε αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι οι οφειλές προς το δημόσιο. Τότε μόνο σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία νομίζω ότι δίνεται το Οk υπαγωγής σ' ευεργετικό άρθρο. Διότι το αγκάθι για τον Πανιώνιο δεν πιστεύω ότι είναι οι οφειλές των δεδουλευμένων πχ σε ποδοσφαιριστές, αλλά οι οφειλές προς το δημόσιο, που αφενός μεν δεσμεύουν τις επιχορηγήσεις ΟΠΑΠ και τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αφετέρου δε δεν έχουν διακανονιστεί να πληρώνονται σε πολλές δόσεις, τόσες ώστε να μπορεί ν’ ανταποκριθεί ο Πανιώνιος με τη δεδομένη οικονομική δυσπραγία που τον χαρακτηρίζει.

Έτσι λοιπόν δεν μένουν χρήματα ώστε να καταβληθούν οι δόσεις των δεδουλευμένων ποδοσφαιριστών, υπαλλήλων της Παε κλπ. διότι όλες οι επιχορηγήσεις πηγαίνουν για να ξεπληρώνονται τα χρέη προς το δημόσιο. Αν όμως η Παε υπαχθεί στο ευεργετικό άρθρο, για το οποίο σωστά σήμερα γίνεται η προσπάθεια, τότε οι δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο θα γίνουν πολλές, με δεδομένο βέβαια ότι και οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν συμφωνήσει και αυτοί να πληρώνονται σε βάθος χρόνου. Τα οφέλη από μια τέτοια ρύθμιση θα είναι πολλαπλά επειδή οι ποδοσφαιριστές και λοιποί εργαζόμενοι της Παε θα λαμβάνουν τις δόσεις των δεδουλευμένων τους που έχουν διακανονιστεί και το ίδιο θα γίνεται με την πλευρά του δημοσίου.

Επιπλέον ο Πανιώνιος θα μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να πάρει κάποιες οικονομικές ανάσες και να εξυγιανθεί οικονομικά με χρηστή διαχείριση (όχι με υπογραφή βασιλικών συμβολαίων όπως γινόταν παλιά!, άλλωστε δεν το επιτρέπουν οι εποχές) και προσθήκη κερδών (π.χ. από πώληση ποδοσφαιριστών, χορηγίες κλπ).

Νομίζω πώς έτσι προκύπτει να έχουν πάνω – κάτω τα πράγματα παρακολουθώντας τα ως απλός, σκεπτόμενος φίλος του Ιστορικού και ουχί αλάθητος!

6 σχόλια

  1. Να υπενθυμισω οτι ο Μιχαηλιδης δεν ειναι της τρισκαταρατης εποχης βεντουρη αλλα της εποχης της Πανιωνιας κινησης που υποτιθεται οτι δεν δημιουργουσε καινουργια χρεη και πληρωνε τους παικτες...
    Οσο για τον αρθρογραφο τα ιδια εγραφε και πριν τρια χρονια οποτε δυσκολο να τον παρω στα σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έλεγε ο αρθρογράφος πριν 3 χρόνια; Το θυμίζεις και σε μας; Διότι πριν
    3 χρόνια δεν υπήρχε θέμα υπαγωγής της ομάδας σε ευεργετικό άρθρο!
    Επίσης κάτω από ένα κείμενο, που διατυπώνει μια άποψη, μια θέση κλπ
    γίνονται συνήθως σχόλια, που μπορεί να συμφωνούν ή να διαφωνούν με τον
    εκάστοτε γράφοντα, αλλά έχουν σχέση με το θέμα και δεν γράφεται οτιδήποτε κατεβαίνει στο κεφάλι του καθενός! Ή μήπως δεν είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν 3 χρονια κυριε κατσουλα εγραφες οτι η πανιωνια κινηση ναι μεν πουλαει παικτες αλλα εξυγιαινει την ομαδα κλπ.Αποδειχτηκε οτι η παρεα αυτη δεν πληρωνε κανεναν και δημιουργουσε μεγαλυτερα χρεη.Αντι να κανεις λιγο αυτοκριτικη συνεχιζεις να λιβανιζεις με τον ιδιο τροπο και τους επομενους που ανελαβαν.Περιμενε ρε παιδι μου να δουμε και τους γραφεις υμνους.Λιγη υπομονη μην τυχον και ξαναεκτεθεις.Λεω τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου διαπιστώνω ότι κάνεις εύκολη, ανέξοδη και αυθαίρετη κριτική όπως άλλωστε δυστυχώς και η πλειονότης σ' αυτή τη χώρα! Παρακολουθείς το ρεπορτάζ της ομάδας δηλ. τα γεγονότα που έχουν σχέση μ' αυτή αποσπασματικά και επιδερμικά και χωρίς να το διασταυρώνεις, μ' αποτέλεσμα να μην εξάγεις σωστά συμπεράσματα!
    Τέλος δεν εκθείασα ποτέ καμιά διοίκηση του Πανιωνίου ούτε ποτέ πήρα το μέρος της! Ποτέ! Δεν μ' απασχολούν τα λιβανιστήρια για τις διοικήσεις, οι οποίες είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εργάζονται υπέρ του Πανιώνιου συμφέροντος και μόνον αυτού! Όμως δεν έχουν όλες την ίδια ευθύνη, όπως επίσης αποτελεί γεγονός ότι τα μεγάλα προβλήματα(χρέη κλπ) έρχονται απο το παρελθόν. Είπα επίσης ότι η αποκαλούμενη επιτροπή σωτηρίας, που δεν είναι όμως διοίκηση, προσπαθεί να κάνει μιά σωστή κίνηση για την Παε, που είναι η υπαγωγή σ' ένα ευεργετικό άρθρο. Που διαπιστώνεις λοιπόν να γράφονται ύμνοι για τον έναν ή τον άλλον; Μάλλον υπάρχουν μόνο στη φαντασία σου! Πλέον τούτου διατυπώνω άποψη ενυπογράφως, που δεν βλέπω να κάνουν πολλοί, για την οποία ουδέποτε ισχυρίζομαι ότι είναι ευαγγέλιο! Και είναι άλλο πράγμα να διατυπώνεις άποψη και άλλο βεβαιότητα, όπως εσύ θεωρείς ότι κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο εσύ πιστεύεις ότι θα μπορούσε να μπει η ΠΑΕ σε άρθρο εξυγίανσης (106) αν δεν είχαν μειωθεί τα χρέη από την 'παρέα';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποια χρεη απο το παρελθον μιλατε ?
    Μετα το πορισμα του "περιβοητου" οικονομικου ελεγχου , βγηκε δημοσια ο μεγαλομετοχος της ομαδας και δηλωσε οτι οχι μονο δεν αφησε χρεη αλλα αντιθετα αφησε πλεονασμα και δεν υπήρξε ΕΝΑΣ απο την ΠΑΕ να τον διαψευσει. Οποτε λοιπον, λαμβανοντας τα παραπανω υποψιν, τα χρεη της ομαδας δημιουργηθηκαν στην μετα Τσακιρη εποχη, αρα ή η διοικηση του Εραστιτεχνη μας δουλευει ή ο Τσακιρης...Επαναλαμβανω οτι ετσι εδειξε το πορισμα του οικονομικου ελεγχου. Αν καποιος εχει διαφορετικη αποψη ή γνωριζει κατι αλλο , αυτο σημαινει οτι το συγκεκριμενο πορισμα αμφισβητειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή