Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κρίμα, αλλά όχι δάκρυα!

Την τεράστια ευκαιρία να προκριθεί στους "8" του Μουντιάλ έχασε η Εθνική ομάδα.  Oι πάικτες του Φερνάντο Σάντος το πάλεψαν πάλ...


Την τεράστια ευκαιρία να προκριθεί στους "8" του Μουντιάλ έχασε η Εθνική ομάδα.  Oι πάικτες του Φερνάντο Σάντος το πάλεψαν πάλι ως το τέλος, ισοφάρισαν στο 90' την Κόστα Ρίκα (1-1), αλλά έπεσαν σ’ έναν φοβερό τερματοφύλακα και δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα πέναλτι (5-3 κ.α. 1-1).

Η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία μπορούσε και άξιζε και με το παραπάνω να πετύχει τη νίκη-πρόκριση, όμως δυστυχώς στην διαδικασία των πέναλτι δεν κατάφερε να σταθεί πιο τυχερή και να συνεχίσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η "γαλανόλευκη" έβγαλε ξανά πάθος και ψυχή κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ήταν καλύτερη και στα 120 λεπτά (μαζί με την παράταση), αλλά ηττήθηκε (5-3) στα πέναλτι.

Εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Ντουάρτε, οι παίκτες του Σάντος δεν πτοήθηκαν από το πρώτο σουτ του αντιπάλου που έγινε γκολ και ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με τον Παπασταθόπουλο (1-1).

Στην παράταση ο εκπληκτικός γκολκίπερ Νάβας κράτησε ζωντανή την Κόστα Ρίκα λέγοντας "όχι" στις σημαντικές ευκαιρίες της Εθνική και έπειτα απέκρουσε το πέναλτι του Γκέκα στη «ρωσική ρουλέτα», σβήνοντας το όνειρο της πρόκρισης στους «8».

Το φινάλε βρήκε όλους τους παίκτες της Ελλάδας να είναι εμφανώς απογοητευμένοι, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που ξέσπασαν σε κλάματα. Ιδιαίτερο ήταν το στιγμιότυπο με τον Γκέκα να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του, για το χαμένο πέναλτι που τελικά στοίχισε στην ομάδα.

Τα πέναλτι

1-0 ο Μπόρχες

1-1 ο Μήτρογλου

2-1 ο Ρουίς

2-2 ο Χριστοδουλόπουλος

3-2 ο Γκονζάλες

3-3 ο Χολέμπας

4-3 ο Κάμπελ

4-3 χαμένο πέναλτι Γκέκας

5-3 ο Ουμάνια

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (83' Μπρένες), Κάμπελ, Ρουίς, Ντίας, Γκαμπόα (76' Ακόστα), Τεχέδα (66' Κουμπέρο)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Σαμαράς

ΣΚΟΡΕΡ: 52' Ρούις – 90+1' Παπασταθόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμς (Αυστραλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Ντουάρτε, 48' Τεχέδα, 56' Γρανάδος, 70' Ρουίς, 90' Νάβας – 36' Σάμαρης, 72' Μανωλάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 67' Ντουάρτε (δεύτερη κίτρινη)

Δεν υπάρχουν σχόλια