Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πρώτη και αήττητη στους «16» η Ελλαδάρα!

Η Εθνική Ελλάδας ανάγκασε και την Αργεντινή να υποκλιθεί στο μεγαλείο της καθώς επικρατώντας με 79-71 πήρε το ντέρμπι της κορυφής του δεύ...

Η Εθνική Ελλάδας ανάγκασε και την Αργεντινή να υποκλιθεί στο μεγαλείο της καθώς επικρατώντας με 79-71 πήρε το ντέρμπι της κορυφής του δεύτερου ομίλου και πάει στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας με πρωτιά.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη ήταν εξαιρετικοί και στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι και δείχνοντας μεγάλη μαχητικότητα και σοβαρότητα αιφνιδίασαν και εκνεύρισαν τους Αργεντίνους, άντεξαν στην αντεπίθεσή τους στο τέλος και τους ανάγκασαν στην ήττα. Πλέον, η Εθνική Ελλάδας πάει στους «16» της διοργάνωσης ως πρώτη στον όμιλό της και έτσι στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την Σερβία το απόγευμα της Κυριακής.

Ο αγώνας…

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας η οποία αιφνιδίασε τους Αργεντίνους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε πρώτη φορά με το 2-4 και έκτοτε με τον Νικ Καλάθη να έχει μπει ζεστός και όλους τους διεθνείς να κάνουν σπουδαία δουλειά την ίδια ώρα που η Αργεντινή προσπαθούσε κλασικά μόνο με τον Σκόλα, διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας που στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε στην ανώτερη τιμή της με το 16-28.

Στη δεύτερη περίοδο η Αργεντινή έχοντας και τη βοήθεια των διαιτητών προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και με τον Σκόλα να την οδηγεί κατάφερε να μειώσει στους 3(28-31) στα μισά του δεκαλέπτου. Όμως, με τον Μπουρούση να αναλαμβάνει δράση και διατηρώντας την ψυχραιμία και την κυριαρχία της η Ελλάδα πήγε και πάλι στη διψήφιο προβάδισμα με το 31-41 στο 19ο λεπτό ενώ το τέλος του ημιχρόνου βρήκε να είναι μπροστά με 31-44 μετά από τρίποντο του Ζήση, ο οποίος στη λήξη της περιόδου είχε ένα μικρό καυγά με τον Αργεντινούς.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Εθνική μπήκε ακόμα πιο δυνατά και με τους Ζήση, Μπουρούση, Καλάθη και Πρίντεζη να συνεχίζουν την πολύ καλή τους εμφάνιση μετέτρεψε την τρίτη περίοδο σε εύκολη υπόθεση με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +19(33-52) στο 22ο λεπτό. Την ίδια ώρα που οι Αργεντινοί είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν από τα νεύρα τους η Ελλάδα εξακολούθησε να έχει με άνεση τον έλεγχο του αγώνα καθώς ακόμα και όταν μείωσαν στους 10, απάντησε άμεσα πηγαίνοντας και πάλι στο +14(46-60) στο 28’. Η Αργεντινή μείωσε ξανά στους 10 όμως η ελληνική ομάδα ήταν μπροστά στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με το 50-64.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στην τελευταία περίοδο ενώ μετά το πρώτο δίλεπτο οι Αργεντίνοι κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή με ένα σερί 10-0 μάζεψαν τη διαφορά μειώνοντας σε 63-66 στο 34ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα σε 68-70. Ο «περίπατος» έγινε ντέρμπι όμως οι Έλληνες διεθνείς διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με «όπλο» τους την καλή άμυνα κράτησαν το προβάδισμα και με ένα σερί 6-0 ξέφυγε πάλι με το 68-76 δια χειρός Μπουρούση στο 38’. Ο Σκόλα μείωσε σε 71-77 όμως με τον Πρίντεζη να γράφει με το 79-71 τον επίλογο η φανταστική Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη και την πρώτη θέση του ομίλου και πάει αήττητη στους "16" της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 33-44, 50-64, 71-79

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 17, Νοτσιόνι 8, Πριγκιόνι 10, Μάτα, Γκαμπάτσο 10, Γκουτιέρεζ 3, Λαπροβίτολα 7, Χέρμαν 7, Ντέλια 4, Σαφάρ 5.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Βασιλειάδης 2, Ζήσης 13, Βουγιούκας 4, Καϊμακόγλου 2, Καλάθης 18, Μπουρούσης 16, Παπανικολάου 6, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης 15, Μάντζαρης, Σλούκας 3.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα
Πηγή: www.scorernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια