Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αποσπόρης: «Η επιβίωση του Πανιωνίου περνάει από τις ακαδημίες του» (photos)

Για την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία της ΠΑΕ, αλλά και για τα σχέδια του μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr ο Στέλιος Αποσπόρης. ...

Για την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία της ΠΑΕ, αλλά και για τα σχέδια του μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr ο Στέλιος Αποσπόρης.
Ο παλαίμαχος άσος του Ιστορικού και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός (σ.σ. στην Εθνική Ελπίδων και Νέων) έχει αναλάβει την ακαδημία της κυανέρθρης ΠΑΕ στην Βάρη και μιλώντας στα panionianea.gr αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, στα σχέδια που έχει, αλλά και στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου.

Ο κ. Αποσπόρης μας ξενάγησε στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις «fous de fout», όπου φιλοξενείται ο Πανιώνιος, μας σύστησε τους προπονητές της ομάδας και φυσικά είχε να πει μόνο καλά λόγια για την προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους για να αναδειχθούν τα κυανέρυθρα ταλέντα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Αποσπόρη στον Γιώργο Καρμίρη:

-Αρχικά θέλω να μου πείτε για τα συναισθήματα σας που επιστρέψατε στον Πανιώνιο, από ένα άλλο πόστο βέβαια…

«Αρχικά θέλω να πω ότι ήταν κάτι που δεν σκέφτηκα πάρα πολύ, αλλά υπήρχε σκέψη. Μετά την Εθνική ομάδα μπορώ να πω ότι δεν είχαν την διάθεση, την επιθυμία να ασχοληθώ με τον χώρο του ποδοσφαίρου σε κανένα επίπεδο. Όταν όμως ήρθε η τωρινή διοίκηση σε συνεργασία με τον κ. Μανίκα και μου έκαναν την πρόταση θα έλεγα ότι κάτι ήταν αυτό που με τράβηξε. Ο Πανιώνιος μου έδωσε πολλά, από τον Πανιώνιο ξεκίνησα, από εδώ δημιουργήθηκα ποδοσφαιρικά. Έτσι αποφάσισα πως ήταν η ώρα να ανταποδώσω ότι μου έχει προσφέρει και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να ασχοληθώ με τις ακαδημίες, όπως είχα βγει και εγώ τότε από τις ακαδημίες του Πανιωνίου».

-Τι σημαίνει για εσάς ο Πανιώνιος;

«Ο Πανιώνιος σημαίνει μία οικογένεια διαχρονική. Μετά την κανονική μας οικογένεια, στην οποία μεγάλωσα, αποτελεί την δεύτερη μου οικογένεια. Ένα σχολείο που σε καθημερινή βάση μου προσφέρει ακόμα και τώρα. Βρίσκω στο δρόμο ανθρώπους που με έχουν συνδέσει με τον Πανιώνιο, μου μιλάνε για τον σύλλογο και εισπράττω μεγάλη εκτίμηση, η οποία έχει έρθει μέσα από τον Πανιώνιο».

-Πείτε μου για την δουλειά που γίνεται εδώ στην ακαδημία…

«Έχουμε ξεκινήσει περίπου δύο μήνες τώρα, στην ακαδημία της ΠΑΕ που αρχικά είχε την βάση της στο Απήλιον. Τα προβλήματα λειτουργικότητας την περσινή χρονιά ήταν πολλά και ουσιαστικά ξεκινήσαμε οι συνεργάτες μου και εγώ μία προσπάθεια να την χτίσουμε από την αρχή. Όσον αφορά τους γονείς ήταν λίγο απογοητευμένοι από την λειτουργία της ακαδημίας, όμως πλέον έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο και μέρα με τη μέρα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να γίνουμε ένα αξιόπιστο ποδοσφαιρικό κομμάτι που θα στελεχώσει μελλοντικά την ομάδα του Πανιωνίου».
-Σε τι δίνεται βάση και προτεραιότητα;

«Πρώτα απ’ όλα στο να μάθουν τα παιδιά σε ποιον σύλλογο βρίσκονται. Την ιστορία του Πανιωνίου, πόσο τεράστια είναι και πόσο υπεύθυνοι πρέπει να γίνουν. Από εκεί και πέρα θέλουμε να δημιουργήσουμε σωστές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες ναι να ανταποκριθούν τα παιδιά σε αυτές τις απαιτήσεις. Έτσι, ώστε, στην συνέχεια μέσω της εξέλιξης τους να μπορέσουν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου και να είναι ανταγωνιστικοί».

-Σε αυτές τις ηλικίες ποια στοιχεία πρέπει να έχει ένα παιδί για να ξεχωρίσει;

«Πρώτα απ’ όλα είναι η σωματοδομή, με βάση κάποια εργομετρικά τεστ που γίνονται. Από εκεί και πέρα είναι το κομμάτι της ευφυΐας, πόσο δηλαδή τα παιδία είναι δέκτες και μπορούν να αντιληφθούν άμεσα. Μετά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που δίνουμε βάση».
-Διακρίνεται ταλέντο στα παιδιά της ακαδημίας;

«Θα έλεγα πως αν και σε αριθμό στην ακαδημία είμαστε καλά, έχουμε περίπου 100 παιδιά, θα ήθελα να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών με μεγαλύτερη ποιότητα που να μπορούν να μας κάνουν πιο αισιόδοξους γι΄αυτή την φουρνιά. Θεωρώ όμως ότι σιγά-σιγά θα χτίσουμε αυτό το κομμάτι και θα δημιουργήσουμε ανταγωνιστικές ακαδημίες».

-Η συνεργασία που υπάρχει με την διοίκηση της ΠΑΕ;

«Είναι άριστη θα έλεγα. Ουσιαστικά οι πρώτοι που μου έδωσαν την δυνατότητα σκέψης να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ο κ.Δάρας, ο κ.Σκούρας, ο κ.Ζαμάνης. Έιναι άνθρωποι που έχουμε το ίδιο όραμα και επιθυμία να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το κομμάτι της ακαδημίας για τον Πανιώνιο είναι κομμάτι επιβίωσης. Η επιβίωση του συλλόγου περνάει καθαρά από τις ακαδημίες της ομάδας».

-Έχετε υπάρξει ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική Νέων και στην Εθνική Ελπίδων. Πόσο σημαντική είναι αυτή η εμπειρία σας;

«Είναι σίγουρα μία τεράστια εμπειρία, μία παρακαταθήκη για μένα. Χαίρομαι που βλέπω πολλά παιδιά ήδη να στελεχώνουν την Εθνική ανδρών. Νομίζω πως αυτή η εμπειρία θα μου δώσει τα εφόδια, ώστε κάποια στιγμή -ξεκινώντας από τώρα- να μπορέσω να περάσω και κάποια στοιχεία της Εθνικής ομάδας και μέσα στις ακαδημίας μας».

-Τα σχέδια σας για την ακαδημία;

«Μέσα στα σχέδια μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ακαδημιών ανά την Ελλάδα, με τις ακαδημίες να συνεργάζονται με εμάς, υπό την αιγίδα που έχουμε σαν Πανιώνιος, ώστε μελλοντικά να έχουμε την ευκαιρία ανίχνευσης και αξιοποίησης ποδοσφαιριστών από όλη την Ελλάδα, θα έλεγα σε μικρότερες ηλικίες και όχι στα 17-18-19 χρονών».
-Τα κριτήρια που επιλέχθηκαν οι προπονητές στην ακαδημία;

«Πρώτα απ’ όλα θέλαμε όλοι να είναι διπλωματούχοι, να έχουν το δίπλωμα ΟΥΕΦΑ. Να είναι παιδιά που θέλουν την διάκριση, να έχουν μεταδοτικότητα και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και να έχουν την ίδια φιλοσοφία με την δικιά μου για την ακαδημία».

-Η συνεργασία με τους προπονητές της Κ17 και της Κ20;

«Ακόμα δεν έχουμε βρεθεί για να αναλύσουμε ένα ενιαίο σύστημα προπόνησης. Είναι αρκετά νωρίς, όσον αφορά το κομμάτι το δικό μου. Βρίσκεται όμως μέσα στα σχέδια μου σε συνεργασία με τους προπονητές της ΠΑΕ και σε συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο, να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και προπόνησης των παιδιών στις πιο μικρές ηλικίες. Ώστε όσα παιδιά μπορέσουν να προωθηθούν να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στην Κ17 και στην Κ20».

-Το σχόλιο σας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Βάρη;

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές. Οι χώροι που υπάρχουν είναι πραγματικά πολύ όμορφοι και σε εισαγωγικά θα έλεγα πως ακόμα και μεγάλες ομάδες δεν διαθέτουν. Βέβαια δεν είναι δικά μας, είμαστε φιλοξενούμενοι εδώ, όμως κάθε μέρα από τις 3 μέχρις τις 7 είναι στη δικιά μας αρμοδιότητα και αυτό σίγουρα μας βοηθάει στο έργο μας. Νομίζω ότι κάποια στιγμή σε συνεργασία με την ΠΑΕ να το αξιοποιήσουμε ακόμα καλύτερα δημιουργώντας τα “ελίτ γκρουπ” σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους που έχουν τις εγκαταστάσεις εδώ στο “Fous de Foot” και νομίζω ότι μελλοντικά θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Και είναι ένα κομμάτι που όπως είπα και πριν θέλω να μιλήσω και με την ΠΑΕ για να δημιουργήσουμε τα “ελίτ γκρουπ”. Όταν λέω “ελίτ γκρουπ” εννοώ πως ότι καλύτερο έχουμε ως Πανιώνιος σε αυτές τις ηλικίες να υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος προπόνησης για αυτά τα παιδιά. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία».

-Θέλω τη γνώμη σας για την πρώτη ομάδα του Πανιωνίου..

«Όλα ξεκινούν για την πρώτη ομάδα. Για εκεί δουλεύουμε όλοι μας. Όλοι εξαρτόμαστε ουσιαστικά από την πορεία της ομάδας. Η ομάδα, όπως ξέρετε και εσείς, ένα μήνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν ξέραμε καν που θα αγωνίζεται. Όμως, είτε με την βαριά φανέλα της ομάδας είτε με την ιστορία μας είτε με κάτι άλλο που δεν εξηγείται ο Πανιώνιος δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, είχε την δυνατότητα να πάρει αποτελέσματα και νομίζω ότι θα βρει τον δρόμο της η ομάδας. Αν ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη νομίζω πως θα καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία και αυτό θα είναι ένα βήμα, ώστε τα επόμενα χρόνια ο Πανιώνιος να είναι εκεί που όλοι θέλουμε».
-Η γνώμη σας για την δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τιμ της ομάδας;

«Θεωρώ πως γίνεται καλή δουλειά, όμως τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Μπορεί να λέμε όλοι ότι μας αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα, όμως αν δεν πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε τότε ο εκάστοτε προπονητής βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σαν στοιχεία όμως και προπονητική φιλοσοφία είναι καλά τα πράγματα για την ομάδα μας».

«Άψογη η συνεργασία με τον κ. Αποσπόρη»

Στα panionianea.gr μίλησε και ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων «Fous de Foot», Ιωάννης Γερμανάκος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Πανιώνιο.

«Φέτος με τον κ. Αποσπόρη είναι άψογη η συνεργασία που έχουμε σε όλους τους τομείς και πιστεύω είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν παίζει ρόλο μόνο το όνομα της ομάδας, αλλά οι άνθρωποι που τρέχουν τα πράγματα. Η δουλειά και το αποτέλεσμα είναι αυτά που μετράνε και σίγουρα ο Πανιώνιος τα έχει αυτά τα στοιχεία εδώ και χρόνια», ήταν αναλυτικά τα λόγια του.


Προσωπικό Ακαδημίας
-Υπεύθυνος Ακαδημίας: Στέλιος Αποσπόρης
-Γενικός Αρχηγός: Σωτήρης Σωτηρόπουλος
-Προπονητές: Στάθης Καραλάγας, Πέτρος Κοντοβράκης, Τάκης Παπακαλοδούκας, Γιάννης Αποστολάκης.
-Προπονητής τερματοφυλάκων: Αντώνης Μανίκας
-Προπονητής τεχνικής: Τάκης Χριστόπουλος.
-Γραμματεία: Ηρώ Αποσπόρη


Επιμέλεια - Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια