Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Έφυγε» η Δήμητρα Ζαπονίδου, ο δικός μας «Μήτσος»!

Θλίψη στον Πανιώνιο και στον ελληνικό αθλητισμό! 

Θλίψη στον Πανιώνιο και στον ελληνικό αθλητισμό! 

Η Δήμητρα Ζαμπονίδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, με το ελληνικό μπάσκετ να βυθίζεται και την Πανιώνια οικογένεια να βυθίζεται στο πένθος! 

Η Δήμητρα Ζαπονίδου, γεννημένη το 1934, αποτέλεσε την πρώτη αρχηγό της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ Γυναικών. Διέπρεψε σαν αθλήτρια του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης και με τον οποίο κατέκτησε το 1951 το γυναικείο Πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιώς ως πρώτη και αήττητη ομάδα της κατηγορίας.

Η σχετική ανακοίνωση του Πανιωνίου: 

«Έφυγε» ο «Μήτσος», όπως άρεσε στην ίδια να την αποκαλούν στα παρκέ. Πίσω της άφησε μία σπουδαία κληρονομιά στο ελληνικό μπάσκετ, ως αθλήτρια του Συλλόγου μας, αλλά και ως αρχηγός της πρώτης Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας.

Οι παλαιότεροι είχαν την τύχη να θαυμάσουν το ταλέντο της με τις καταπληκτικές εμφανίσεις της στον Πανιώνιο, μέσα από τις οποίες καθιερώθηκε στο άθλημα και έγινε ένα από τα σύμβολα του γυναικείου αθλητισμού.

Οι νεότεροι της εξέδρας μας είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα για εκείνη μέσα από την υποδοχή που της είχαν επιφυλάξει τα μέλη της Κίνησης «Ορφέας» και οι Πάνθηρες το 2021, όταν επέστρεψε στο Στάδιό μας κατόπιν πρόσκλησης για να τιμηθεί για την προσφορά της στον Σύλλογο.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της.

Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξε μέλος του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης, θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος:

Η Δήμητρα Ζαπονίδου, ο θρυλικός "Μήτσος", αρχηγός της πρώτης Εθνικής Γυναικών και μέλος της αήττητης πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ το 1951, δε βρίσκεται πια ανάμεσα μας.
Είχαμε τη χαρά και την τιμή να τη δούμε από κοντά πέρυσι όταν επισκέφτηκε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης κι άνοιξε την αγκαλιά της για τον Φάνη Χριστοδούλου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της

Η ανακοίνωση των Πανθήρων:
Καλό ταξίδι Δήμητρα Ζαπονίδου.
Στη σπουδαία μορφή της ιστορίας του Πανιώνιου Γ.Σ.Σμύρνης αλλά και συνολικά του γυναικείου αθλητισμού της χώρας.
Η αγνή αγάπη της προς τον Πανιώνιο, το καθαρό συναίσθημα, η αμόλυντη σκέψη θα είναι οδηγός για τις μελλοντικές γενιές.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

Σε πένθος το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-τριών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την «απώλεια» της Δήμητρας Ζαπονίδου. Η πρώτη αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, δεν είναι πια μαζί μας και το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο "φτωχό". Θα θυμόμαστε με αγάπη τα τρυφερά της λόγια για το μπάσκετ και τη ζωή και θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε τις σελίδες της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ με πρωταγωνίστρια την ίδια"




Δεν υπάρχουν σχόλια