Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γκίκας: «Μεγάλη επιτυχία για τoν Πανιώνιο το back to back, η ομάδα έχει όραμα και στόχο»

Ο Πανιώνιος επικράτησε της Μεγαρίδα ς με 66-63 και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το  UNICEF   Trophy

Ο Πανιώνιος επικράτησε της Μεγαρίδας με 66-63 και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το UNICEF Trophy, παίρνονας παράλληλα την πρόκρισή του για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο γκαρντ του Ιστορικού, Νίκος Γκίκας, μίλησε στο WebRadio της ΕΟΚ και αναφέρθηκε τόσο σε αυτή την επιτυχία του Πανιωνίου όσο και στους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του UNICEF Trophy: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο του Πανιωνίου να κάνει back to back επιτυχία να στεφθεί πρωταθλητής και να συνεχίσει στο Κύπελλο Ελλάδας. Δείχνει ότι η ομάδα είχε στόχο από πέρσι και συνεχίζει να έχει στόχους για το μέλλον. Η ΝΕΜ είναι πολύ ανταγωνιστική, το ξέραμε και το περιμέναμε. Το ματς ήταν διαφορετικό σε σχέση με αυτό του πρωταθλήματος, γιατί ήταν στην έδρα μας και έλειπαν και 1-2 παίκτες από τη Μεγαρίδα. Παρ’ όλα αυτά, δείξαμε χαρακτήρα και όταν η ΝΕΜ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς και κερδίσαμε».

Για τα τελευταία λεπτά: «Στο τρίποντο του Βεργίνη πήραμε όλοι μια ψυχολογία ότι καταφέραμε και γυρίσαμε ξανά το ματς. Όμως στο χαμένο σουτ του Καλλινικίδη, που παίρνει δύο βολές ο Βεργίνης, τότε ήταν που ουσιαστικά ξέραμε ότι σχεδόν “κλειδώσαμε” τη νίκη».

Για τους στόχους τού Πανιωνίου: «Νομίζω ότι το κύπελλο είναι το “κερασάκι”. Το βασικό κομμάτι είναι ότι δείξαμε το consistency να πάρουμε και για δεύτερη χρονιά τον τίτλο, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα έχει όραμα και στόχο. Το βασικό πλάνο της ομάδας ήταν να παίζει ο Πανιώνιος στην Basket League του χρόνου. Δεν πρέπει αυτός ο τίτλος να μας τραβήξει το βλέμμα»

Για το επερχόμενο (13/01) εκτός έδρας παιχνίδι με την Ελευθερούπολη: «Είναι το πιο σημαντικό ματς μέχρι τώρα. Σε περίπτωση νίκης, θα είμαστε πάρα πολύ καλά. Σε περίπτωση ήττας, δεν είναι ότι συμβαίνει κάτι άσχημο, έχουμε χρόνο και το προβάδισμα με τις νίκες που έχουμε κάνει».

Για τη συνεργασία τους με τον Άρη Λυκογιάννη: «Στην αρχή, επειδή δεν είχα συνεργαστεί ξανά αλλά τον γνώριζα από την Α1, ήξερα ότι είναι ιδανικός και ότι θα μας έφτιαχνε σε κάποια κομμάτια που είχαμε ελλείψεις. Γνωρίζοντάς τον καλύτερα, νομίζω ότι έχει κάνει πάρα πολύ δουλειά, έχει βάλει το “βαγόνι στις ράγες”. Χρειαζόταν ένας άνθρωπος να φωνάξει, να πει σε κάποιον ότι κάνει λάθος και να βάλει κανόνες, γιατί πιο πριν δεν υπήρχαν τόσο πολύ. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, δείχνει ότι ήταν ο ιδανικός να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει το στόχο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια