Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Bουγιούκας: «Ο Πανιώνιος με ιντρίγκαρε, είμαι ευχαριστημένος τόσο από εμένα, όσο και από την ομάδα»

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την άνοδο για τον μπασκετικό Πανιώνιο

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την άνοδο για τον μπασκετικό Πανιώνιο και ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε για τους αγώνες του Final 4, την ήττα από τον Μίλωνα και πίεση που υπήρχε στην ομάδα, αλλά και την επύτευξη του στόχου.

Αρχικλα, μιλώντας στο BN Sports, είπε: 

«Και τα δύο παιχνίδια ήταν πολύ οριακά, τόσο από άποψη εικόνας, όσο και στο σκορ. Όταν είσαι πρώτος σχεδόν όλη τη χρονιά, έχεις τη θέληση και την πίεση να πάρεις το πρωτάθλημα. Όταν αυτό δεν ήρθε εξαρχής, μας ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε.

Υπήρχε απογοήτευση, σωματική και ψυχολογική κούραση, και ξέραμε πως ο Ηρακλής είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, που είχε και καλύτερη ψυχολογία λόγω της νίκης του με τον Ερμή. Είχαμε όμως τη θέληση και την εμπειρία να συσπειρωθούμε και να δείξουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Στο τέλος ήμασταν και λίγο πιο τυχεροί, στις φάσεις που κρίθηκε το παιχνίδι, και πετύχαμε το στόχο μας».

Αναφερόμενος, στην ατμόσφαιρα που υπήρχε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με την παρουσία χιλιάδων οπαδών και των δύο ομάδων, είπε: 

«Όταν βρίσκονται στο ίδιο γήπεδο οπαδοί και των δύο ομάδων, υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος, ειδικά όταν οι ομάδες έχουν οπαδούς που ζουν και πεθαίνουν για αυτές. Υπήρχε μια καθυστέρηση στην απονομή, εκεί χάθηκε κάποιος χρόνος, και δεν ήθελε πολύ να ανάψουν τα αίματα. Τουλάχιστον αυτό περιορίστηκε στο τέλος, γιατί κατά τη διάρκεια των αγώνων η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Επειδή έχω βρεθεί σε τελικούς Κυπέλλου με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν υπήρχε καμία σχέση. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο, και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όλα κυλούσαν πολύ όμορφα. Στο τέλος χάλασε η εικόνα, αλλά αυτοί είμαστε, και πάνω στην ένταση ξεσπάμε με αυτόν τον τρόπο».

Ο Έλληνας σέντερ, μπήκε στη διαδικασία να περιγράψει αναλυτικά, το πώς αποφάσισε να περάσει την σεζόν στον Πανιώνιο, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση:

«Αρχικά, εγώ δεν είχα καμία βλέψη να παίξω μπάσκετ, έχοντας σταματήσει από το 2021. Δεν προετοιμαζόμουν για κάτι τέτοιο. Είπα στον μάνατζερ μου, περισσότερο για πλάκα, πως άνοιξε θέση για μένα, και αυτός το πήρε στα σοβαρά. Επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Πανιωνίου, και μέσα σε 1-2 μέρες κάναμε ένα ραντεβού, και μου έγινε μια πρόταση. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Βέβαια, μου πήρε κάποιες μέρες να πω το ‘ναι’, γιατί πηγαίνοντας σε μια ομάδα με στόχους και φιλοδοξίες, θα υπήρχε πίεση και δέσμευση που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Ήθελα να είμαι σωστός απέναντί τους, και να τιμήσω το συμβόλαιο που μου έδωσαν και να φανώ ανταγωνιστικός. Πρώτα απ’ όλα, είμαι χαρούμενος που εκτός από μια τενοντίτιδα στην αρχή της σεζόν που με πήγε λίγο πίσω, δεν έβγαλα κάποιον τραυματισμό, τη στιγμή που έβλεπα και νεότερους συμπαίκτες μου να ταλαιπωρούνται από τέτοιου είδους προβλήματα. Οι τραυματισμοί που είχαμε μίκρυναν το rotation, πράγμα που έβαλε μια πίεση σε όσους απέμειναν. Σε αγωνιστικό επίπεδο, προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, κάποιες φορές τα κατάφερα, και είμαι ευχαριστημένος τόσο από εμένα, όσο και από την ομάδα».

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάποιο πλάνο ή κάποια ξεκάθαρη σχέση. Άφησε τα πάντα ανοιχτά, τονίζοντας πάντως πως τον ενδιαφέρει να παραμείνει κοντά στο μπάσκετ, ενδεχομένως και από διαφορετικό πόστο.

«Δε γνωρίζω αν θα παίξω ξανά. Ο Πανιώνιος ήταν μια ειδική περίπτωση που με ιντρίγκαρε. Όσον αφορά κάτι διαφορετικό, πιθανώς θα ήθελα να γίνω παράγοντας στο μπάσκετ, διότι θεωρώ πως έχω την εμπειρία και την προσωπικότητα να το στηρίξω. Θα εξετάσω όλα τα ενδεχόμενα. Για την ώρα κρατάω ανοιχτές όλες τις επιλογές μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια