Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Nτένις Τσερίσεφ: Το Μουντιάλ του 2018 που τρέλανε κόσμο! (video)

Η συμφωνία του Ιστορικού με τον Ντένις Τσερίσεφ έκανε την ποδοσφαιρική Ελλάδα να... παραμιλάει! 

Η συμφωνία του Ιστορικού με τον Ντένις Τσερίσεφ έκανε την ποδοσφαιρική Ελλάδα να... παραμιλάει! 

Κάτι βέβαια που είναι απόλυτα λογικά, γιατί ο Ιστορικός πραγματοποίησε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση και πάρα πολύ εντυπωσιακή για τα δεδομένα της Superleague 2 (και όχι μόνο).

Ποιος είναι ο Ντένις Τσερίσεφ 

O Ντένις Τσερίσεφ γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1990 στο Νίζνι Νόβγκοροντ, αλλά σε ηλικία έξι ετών βρέθηκε στο Χιχόν της Ισπανίας (ο πατέρας του Ντμίτρι πήρε μεταγραφή στην τοπική Σπόρτινγκ). Ο ίδιος σε ηλικία 12 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης κι εκεί μεγάλωσε ποδοσφαιρικά παρόλο που ποτέ δεν έγινε βασικό της στέλεχος.

Παραχωρήθηκε σε Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια, ενώ στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ αγωνίστηκε 60 λεπτά το 2012-13 (στο κύπελλο) και 117’ το 2015-16 όπου είχει τρεις συμμετοχές στο Champions League, δύο στο πρωτάθλημα, μία και μοιραία στο κύπελλο. Μοιραία γιατί το πέτυχε γκολ, όμως δεν το χάρηκε καθόλου!

Στις 2 Δεκεμβρίου 2015 για τη φάση των «32» του ισπανικού Κυπέλλου η Ρεάλ νίκησε 3-1 στην έδρα της Κάντιθ με τον Τσερίσεφ να ανοίγει το σκορ στο 3’. Μόνο που ο Ρώσος επιθετικός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής σε εκείνο το ματς, επειδή κουβαλούσε τιμωρία καρτών από την προηγούμενη σεζόν (κατά την οποία αγωνιζόταν στη Βιγιαρεάλ ως δανεικός) με αποτέλεσμα η Ρεάλ να χάσει το ματς στα χαρτιά και να αποβληθεί από τη διοργάνωση.

Μετά από αυτή την τεράστια ατυχία της καριέρας του, δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε και επανήλθε στο προσήνιο στο Μουντιάλ του 2018 με την Εθνική Ρωσίας.

Ο τότε προπονητής της Εθνικής Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δεν τον υπολόγιζε ως βασικό, αλλά ο τραυματισμός του Αλαν Τζαγκόεφ, στον αγώνα με τη Σαουδική Αραβία ήταν η ευκαιρία που έψαχνε. Μπήκε αλλαγή στο 24ο λεπτό, πέτυχε δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα και εν συνεχεία σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε πράγματα και θαύματα. Σημείωσε συνολικά τέσσερα τέρματα σε πέντε αναμετρήσεις και οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές! Μάλιστα, ήταν ο δεύτερος σκόρερ του τουρνουά πίσω από τον Χάρι Κέιν.

Στην πορεία της καριέρας του συνέχισε να αγωνίζεται σε καλές ομάδες (Βιγιαρεάλ, Βενέτσια), μέχρι που στα 33 του χρόνια αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Πανιωνίου και ετοιμάζεται να ζήσει την εμπειρία της ελληνικής Super League 2 με τη φανέλα της πιο ιστορικής ομάδας της χώρας μας!

Συνοπτικά, με τη β' ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πάνω από 100 εμφανίσεις, ενώ τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του τα πέρασε σε Βαλένθια και Βιγιαρεάλ. Με την πρώτη έχει συνολικά 122 εμφανίσεις, 11 γκολ και 12 ασίστ, ενώ με τη δεύτερη 90 εμφανίσεις, 11 γκολ και 15 ασίστ.

Τέλος, από το 2012 μέχρι το 2021, ο Τσερίσεφ ήταν σταθερό μέλος της εθνικής Ρωσίας. 

Δείτε τις γκολάρες που πέτυχε στο Μουντιάλ του 2018:

Δεν υπάρχουν σχόλια