Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δρογκάρης: «Nα κλείσω την καριέρα μου στον Πανιώνιο»

Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους Έλληνες πασαδόρους

Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους Έλληνες πασαδόρους, με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο (Volley League, Εθνική ομάδα). Και όμως φαίνεται πως βρήκε για τα καλά το λιμάνι του, στη Νέα Σμύρνη και στον Πανιώνιο.

Ο Γιώργος Δρογκάρης αποτελεί από το καλοκαίρι του 2023, τον μαέστρο των «κυανέρυθρων», τον αρχηγό της ομάδας του Αργύρη Ψάρρα, την ήρεμη δύναμη των αποδυτηρίων του «Ανδρέας Βαρίκας», αλλά και μια προσωπικότητα που δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί πως έχει τα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύει ο τεράστιος αυτός Σύλλογος.

Η ιστοσελίδα volleyland.gr και ο… συμπαίκτης του, Μάριος Βλαβιανός, μίλησαν με τον Γιώργο Δρογκάρη, ξετυλίγοντας το κουβάρι της κυανέρυθρης ιστορίας του 33χρονου πασαδόρου, αναλύουν το τι σημαίνει Πανιώνιος για τον ίδιο, τους στόχους της ομάδας στην Pre League, την περιπέτεια της υγείας αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα…

Αναλυτικά:

Αρχικά, ένα πρώτο σχόλιο για την ολοκλήρωση των δυο πρώτων εβδομάδων προετοιμασίας, με τον Πανιώνιο;

«Δουλεύουμε σε ένα εξολοκλήρου  επαγγελματικό επίπεδο με βάρη τρέξιμο και ασκήσεις βόλεϊ. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά βλέπω μεγάλη θέληση και πολύ ενθουσιασμό απο όλους μου τους συμπαίκτες κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα για την δύσκολη συνέχεια που θα ακολουθήσει»

Ανανέωσες τη συνεργασία σου, με τον «Ιστορικό», ήταν απόφαση… καρδιάς κιόλας; Με τα όσα ζήσαμε την περασμένη σεζόν;

«Απο την στιγμή που συναντήθηκα με το coach και την διοίκηση και με ενημέρωσαν για το πλάνο της ομάδας ανανέωσα χωρίς δεύτερη σκέψη! Ο Πανιώνιος πλέον δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες ακόμα και απο ομάδες της Α1! Έχει ανθρώπους που τον αγαπούν  και τρέχουν μέρα νύχτα για αυτόν. Η παραμονή μου φέτος στην ομάδα είναι και ένα προσωπικό μου στοίχημα να ολοκληρώσουμε την καλή πορεία που είχαμε πέρυσι με την άνοδο της ομάδας στη Volley League»

Γίνονται συνεχή άλματα προόδου, σε πολλούς τομείς στο σύλλογο, εσύ πως τα βιώνεις, απο την αθλητική σου πλευρά;

 «Σιγουρά ο Πανιώνιος έχει ανεβεί πολλά επίπεδα τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά! Ειδικά την φετινή σεζόν όταν πρωτοπήγα στο γήπεδο για να κάνω την πρώτη μου προπόνηση αισθάνθηκα πως έμπαινα σε ένα καινούργιο γήπεδο! Απο το παρκέ του γηπέδου, τους καινούργιους χώρους για βίντεο και φυσικοθεραπεία  αποδυτήρια, αίθουσα με βάρη νέες εξέδρες και τόσα ακόμα! Όλα αυτά, μαζί με την στελέχωση του staff της ομάδας και του αγωνιστικού συνόλου είναι απαραίτητα για ένα σωματείο ούτως ώστε να κάνει πρωταθλητισμό».

Φτάσαμε μια ανάσα από την άνοδο, στα εντυπωσιακά παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τι έλειπε για να έρθει η άνοδος;

«Η ομάδα του ΟΦΗ πέρυσι έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος! Βέβαια οι δυο ομάδες εξαρχής είχαν διαφορετικούς στόχους και είχαν στελεχωθεί αναλόγως. Ο ΟΦΗ ήταν φτιαγμένος με μοναδικό στόχο την άνοδο στη Volley League και για την ομάδα του Πανιωνίου η περσινή  χρονιά θεωρώ πως ήταν μια μεταβατική περίοδος για να αλλάξει η ομάδα επίπεδο! Ειχαμε θεση ως στόχο την είσοδο μας στην τετράδα του πρωταθλήματος και το καταφέραμε! Έγιναν τρία εντυπωσιακά παιχνίδια με την ομάδα του ΟΦΗ όπου είχαμε μειονέκτημα έδρας. Είχαμε αρκετές φορές την ευκαιρία να σπάσουμε την έδρα του ΟΦΗ όπου θεωρώ πως στο τέλος ήταν αυτή που έδωσε το κάτι παραπάνω και κατάφεραν και πήραν αυτήν την άνοδο και όχι εμείς!»

Φέτος έμεινε ο κορμός και η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, σε κομβικές θέσεις, θεωρείς ότι ήρθε η στιγμή να γίνει λίγο πιο… κυανέρυθρη η Volley League;

«Θεωρώ πως όλοι οι αθλητές που έμειναν στην ομάδα απο την περσινή σεζόν είναι εξαιρετικοί αθλητές και συνάμα απίστευτοι χαρακτήρες. Τα καινούργια παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα είναι σχεδόν όλοι έμπειροι αθλητές με πολλές παραστάσεις απο μεγάλα πρωταθλήματα και θεωρώ πως όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους για να μπορέσει η ομάδα να βρεθεί εκεί που της αξίζει!»

Ήταν λίγο κάπως… γραφτό να παίξεις με τον Πανιώνιο; Ως Νεοσμυρνιώτης, ως έντονο πανιώνιο στοιχείο στην οικογένεια σου;

«Μπορείς να το πεις και γραφτό! Λόγω της γυναίκας μου που είναι γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτισσα, έρχομαι στην Νέα Σμύρνη πάνω απο δεκαπέντε χρονιά! Η ίδια απο μικρή είναι φίλαθλος του Πανιωνίου όπως και η οικογένειά της, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν θα μπορούσα κάποια στιγμή να μην φορέσω τα κυανέρυθρα (αχαχαχαχ) Υπήρχαν και παλαιότερα επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά νομίζω ότι αυτή η περίοδος ήταν η καλύτερη για να φορέσω την φανέλα του Πανιωνίου».

Φέτος, η Pre League δείχνει ακόμα πιο δυνατή. Όλο και περισσότεροι καλοί Έλληνες παίρνουν την απόφαση να «πέσουν» μια κατηγορία, ενώ και το επίπεδο των ξένων ανεβαίνει, πως βλέπεις το φετινό «μαραθώνιο»

«Το φετινό πρωτάθλημα της Pre League θα είναι το καλύτερο απο κάθε άλλη χρονιά! Πολλοί ποιοτικοί Έλληνες και ξένοι αθλητές έχουν έρθει στην κατηγορία αυτή και με την παρουσία τους θα κάνουν το πρωτάθλημα συναρπαστικό! Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πω ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν και ποιες θα είναι αυτές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους! Πάντως θεωρώ ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις!»

Βλέπεις τον εαυτό σου, για καιρό ακόμα στον Πανιώνιο; Διότι (δυστυχώς) θα πω εγώ, σπάνια βλέπουμε αθλητές να μένουν σε έναν σύλλογο και εσύ ήδη μετράς έναν χρόνο και πας για δεύτερο στην ομάδα.

«Προσωπικά θα ήθελα να μείνω και αλλά χρονιά στον Πανιώνιο και να κλείσω την καριέρα μου εδώ! Είμαι καλά εδώ που είμαι, οι άνθρωποι της ομάδας με σέβονται και εκτιμούν αυτό που προσφέρω στην ομάδα, μου παρέχουν ότι χρειάζεται ένας αθλητής! Δεν βλέπω το λόγω ένας αθλητής να αλλάζει ομάδες κάθε τόσο εφόσον του παρέχονται αυτά που προανέφερα».

Την περασμένη σεζόν είχες μια προσωπική περιπέτεια, την οποία τη μοιράστηκες με την ομάδα. Κάτι τέτοια γεγονότα κάνουν απλούς συμπαίκτες να γίνονται παρέα, φίλοι. Αυτό πως το χειρίστηκες;

«Όντως την περασμένη χρονιά είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου που την μοιράστηκα με την ομάδα! Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας απο διοίκηση, προπονητή, staff και συμπαίχτες στάθηκαν διπλά μου και μαζί με την οικογένειά μου με στήριξαν και με βοήθησαν να επανέλθω πιο δυνατός! Μέσα απο δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις χτίζονται οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων! Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ όλους και να τους πω πως τους θεωρώ την… βολεϊκή μου οικογένεια»

Ένα σχόλιο για τον κοσμο, που πέρσι στα ντέρμπι και στα πλέι οφ γέμισε το γήπεδο, τον περιμένουμε και φέτος στο γήπεδο;

«Ο κόσμος του Πανιωνίου ήταν εκπληκτικός κατά την διάρκεια των περσινών πλέι οφ! Θέλω να τους προσκαλέσω σε κάθε παιχνίδι που θα παίζουμε φέτος να έρχονται και να μας στηρίζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο της ομάδας»

Αντί επιλόγου, το μήνυμά σου, για τη σεζόν στον Πανιώνιο.

«Θα είναι μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά. Ελατέ να στηρίξετε την ομάδα και όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε αυτό που αφήσαμε στη μέση την περσινή χρονιά. One step at a time»

Πηγή: volleyland

Δεν υπάρχουν σχόλια