Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αλεξάκου: «Nα πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

Την περσινή χρονιά στην Pre League ο Πανιώνιος όχι μόνο κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στην Volley Lea...

Την περσινή χρονιά στην Pre League ο Πανιώνιος όχι μόνο κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στην Volley League, αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο, καθώς δεν γνώρισε ήττα. Το καλοκαίρι η ομάδα της Νέας Σμύρνης επένδυσε ανεβάζοντας σημαντικά το μπάτζετ της και μαζί ανέβασε και τους στόχους της.

Στόχοι που δεν είναι μια απλή παραμονή, αλλά να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω. Αυτό ανέφερε και στο Gazzetta η Ευφροσύνη Αλεξάκου. Η 24χρονη ακραία μίλησε για τα δύο φιλικά στη Σαντορίνη στο τουρνουά Νομίκεια 2024 και κυρίως την αντίδραση που έβγαλαν οι «κυανέρυθρες» στο ματς με τον Μίλωνα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, για τους φετινούς στόχους, ενώ δεν έκρυψε πως στο μυαλό της υπάρχει και η Εθνική ομάδα που το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τέλος το τουρνουά για τον Πανιώνιο, ένα καλό τέλος σε σχέση με τη εικόνα στον ημιτελικό, γιατί δεν ήταν μόνο η νίκη επί του Μίλωνα, ήταν και η διαφορά της εικόνας που παρουσιάσατε. Πώς είδες αυτά τα δύο παιχνίδια;

«Νομίζω ότι χρειάζονται και οι ήττες στις ομάδες για να μπορέσουμε να βγάζουμε κάποια συμπεράσματα που θα μπορούν να μας βοηθήσουν και στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός όπως έχουμε δει και πει, είναι μία πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, ήταν στην ουσία το πρώτο φιλικό που κάναμε με τόσο δυνατό αντίπαλο και σε τέτοιο επίπεδο συνεχόμενα να βρίσκεται η ομάδα. Εννοείται πως το χθεσινό ήταν στο χθες, σήμερα ήρθαμε με άλλη ψυχολογία, να δείξουμε το παικτικό κομμάτι που μπορούμε να δείξουμε, να το ευχαριστηθούμε και όλα καλά, συνεχίζουμε».

Πόσο εύκολο ήταν αυτό; Στα φιλικά ήταν μία ομάδα που πήγαινε από νίκη σε νίκη, έρχεται η πρώτη ήττα με πολλά λάθη και αμέσως στην επόμενη μέρα μία τελείως διαφορετική εικόνα. Εννοείται ότι είναι διαφορετικός ο Μίλωνας από τον Παναθηναϊκό αλλά είναι η εικόνα. Πόσο εύκολο και πόσο σημαντικό ήταν να αλλάξει αυτό;

«'Εχουμε παίκτριες στην ομάδα όπου μπορούμε να διαχειριστούμε και όπως είπα, είναι πολύ καλό που γίνονται τέτοια λάθη και τέτοιες ήττες στην αρχή, γιατί ήταν ακόμη ένα φιλικό που δεν κόστισε και κάτι. Εμείς θέλουμε να πάρουμε τα θετικά συμπεράσματα από χθες και να τα αξιοποιήσουμε για να γίνουμε καλύτερες στη συνέχεια».

Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που πέρυσι έκανε, όχι απλά πρωταθλητισμό, δεν είχε καμία ήττα. Φέτος μιλάμε για μία άλλη κατηγορία. Ποιοι είναι οι στόχοι και πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορούν να επιτευχθούν;

«Σίγουρα η κατηγορία έχει πολύ μεγάλη διαφορά, η Pre League με την Α1, είναι διαφορετικά τα μπλοκ, διαφορετικές ταχύτητες, όλα διαφορετικά και εμείς θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε και το δικό μας επίπεδο για να ανταπεξέλθουμε».

Εσύ με τι θα ήσουν ικανοποιημένη αλλά και πόση πίεση υπάρχει; Μπορεί ο Πανιώνιος να ανέβηκε αλλά είναι μία ομάδα με κόσμο και με ιστορία.

«Οι στόχοι είναι σίγουρα όσο πιο ψηλά μπορούμε στην κατηγορία, δεν πάμε μόνο για την παραμονή, πάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Από εκεί και πέρα έχουμε πει, βήμα βήμα, αγώνα με αγώνα, να βλέπουμε και εμείς σε τι μπορούμε να βελτιωθούμε και όλα θα πάνε καλά».

Μίλησα και για τον κόσμο, για το πόσο σημαντικό είναι, ειδικά στον γυναικείο αθλητισμό το να υπάρχει κόσμος, να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, να παίζεις, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια θα είναι ένα γήπεδο γεμάτο. Πόσο σας βοηθάει;

«Το ζήσαμε λίγο στο κύπελλο με τον Άρη. Σίγουρα είναι μία μεγάλη ώθηση για την ομάδα, δημιουργείται μία ωραία ατμόσφαιρα και εννοείται είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα και σημαντικό να έρχεται να σε στηρίζει ο κόσμος του Πανιωνίου και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο, να βλέπει το άθλημα και να προβάλλεται όσο πιο σωστά γίνεται».

Υπάρχει αυτή η πίεση μέσα σας; Ότι υπάρχει και κόσμος από πίσω οπότε θέλουμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα;

«Νομίζω είναι το στρες που έχει ο κάθε αθλητής όταν παίζει με τόσο κόσμο. Από εκεί και πέρα όμως εντάξει, άνθρωποι είμαστε, αθλητές είμαστε, εννοείται πως προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον κόσμο που έρχεται και μας βλέπει αλλά όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος».

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα; Πολλοί λένε ότι ίσως θα είναι και το πιο δυνατό των τελευταίων ετών. Πώς το βλέπεις εσύ, αν υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεφύγει;

«Εγώ νομίζω δεν είναι μόνο φέτος, νομίζω τα τελευταία 4 χρόνια η Volley League έχει ανέβει πάρα πολύ. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες και το είδαμε και πέρυσι, όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν από όλους. Κάθε αγώνας είναι ένα ντέρμπι και είναι πάρα πολύ καλό αυτό για το ελληνικό πρωτάθλημα , όσο περνάνε τα χρόνια να ανεβαίνει η ποιότητα του βόλεϊ. Το θέμα είναι όμως να υπάρχει και ποιότητα στην ομάδα από άποψης ανθρωπιάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και το ξεχνάμε πολλές φορές. Εγώ βλέπω πάρα πολύ δυνατή τη Volley League. Τώρα από εκεί και πέρα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και οι αθλήτριες σε κάθε ματς αποδίδουν διαφορετικά, δεν είμαστε και ρομπότ».

Εσύ με τι θα είσαι ευχαριστημένη για εσένα; Και για εσένα αλλά και συνολικά για την ομάδα, ποίες είναι οι βλέψεις για αυτή τη χρονιά;

«Ευχαριστημένη θα είμαι να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι και κάνω».

Βλέπεις στο βάθος και την Εθνική;

«Ναι, σίγουρα δεν κλείνουμε τις πόρτες της Εθνικής γιατί είναι και η Εθνική. Καλά να είμαστε όλοι, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και την προσπάθεια που γίνεται εκεί αλλά νομίζω στόχος είναι πρώτα να έχουμε υγεία γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για την Εθνική που είναι το καλοκαίρι από τώρα. Στόχος προς το παρών είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ και από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια