Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

To εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και η... άτυχη συγκυρία!

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης...

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης...

Μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής ο Πανιώνιος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας (παρέα με Κηφισιά, Καλαμάτα), αήττητος, φεύγοντας από μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Πάτρας, με την ισοπαλία.

Μία ισοπαλία, όμως, που ο Ιστορικός, παρά τα πολλά προβλήματα -πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα- δεν άξιζε. 

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης έπαιξε ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, πραγματοποίησε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και το 1-0 με το οποίο μπήκε στα αποδυτήρια μοιάζει πολύ φτωχό με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ένα ημίχρονο, στο οποίο ο Πανιώνιος από το πρώτο λεπτό έως και το 45' ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες και έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή στην επίθεση του Ντένις Τσερίσεφ. Ο Ρώσος πολύπειρος ποδοσφαιριστής, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός, έδειξε την τεράστια ποιότητα του στα 58 λεπτά που έπαιξε. Στο πρώτο ημίχρονο όλο το παιχνίδι του Ιστορικού πέρασε από τα πόδια του, με τον 33χρονο μεσοεπιθετικό να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του, ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε και το γκολ του Νοικοκυράκη.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιστορικός συνέχιζε να ελέγχει το ματς, όμως στις στιγμές που είχε δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη και έτσι στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πιεσή τους, ο Πανιώνιος γύρισε πίσω αρκετά μέτρα και στις καθυστερήσεις έγινε το... κακό.

Σε μία ανύποπτη φάση, από πλάγιο, ο Χρούστινετς δεν αντέδρασε σωστά, έκανε χέρι, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και η Παναχαϊκή πήρε το δώρο και παράλληλα την ισοπαλία!

This is football. Θα μπορούσε ο Πανιώνιος να έχει βάλει παραπάνω από ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να έχει καθαρίσει τη νίκη. Ή θα μπορούσε να μην έχει δώσει τόσο χώρο στην Παναχαϊκή στα τελευταία λεπτά. Όμως με τα "θα" δεν αλλάζει κάτι ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε γενικότερα στη ζωή.

H άτυχη συγκυρία...

Στα αρνητικά του αγώνα της Πάτρας, εκτός απο το αποτέλεσμα που ήρθε με γκολ στο 93', είναι οι τραυματισμοί παικτών του Πανιωνίου.

Συγκεκριμένα, αποχώρησαν ως τραυματίες οι Νοικοκυράκης, Γκίνη, ενώ και ο Βενάρδος στις καθυστερήσεις ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.

Η άτυχη συγκυρία; Μα φυσικά, ότι ο Πανιώνιος στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα έμεινε χωρίς δεξί μπακ. Μετά την αποχώρηση των Νοικοκυράκη, Βενάρδου και φυσικά την απουσία του τραυματία Χριστόπουλου, ο Νικοπολίδης αναγκάστηκε να βάλει σε αυτή την θέση τον Πιερτζάκομι, ο οποίος προφανώς δεν είναι ακραίος αμυντικός!

Αν προσέξει, λοιπόν, προσκεκτικά κάποιος την φάση του πέναλτι, ο Αργεντινός δεν μαρκάρει σωστά, η μπάλα περνάει πάνω από το κεφάλι του και βρίσκει στο χέρι του Χρούστινετς, που και αυτός βέβαια δεν αντιδρά σωστά. Μία άτυχη στιγμή, η οποία όμως προκύπτει και από την συγκυρία που αναφέραμε! Τρεις παίκτες, δηλαδή, που υπολογίζονται (και) ως δεξί μπακ βγήκαν off σε μία αγωνιστική και ο Πανιώνιος δέχτηκε γκολ από εκείνη την πλευρά.

Σέρρες και Ηλιούπολη

Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για να σκέφτεται κανείς στον Πανιώνιο τον τρόπο που χάθηκε η νίκη στην Πάτρα, γιατί το πρόγραμμα είναι απαιτητικό.

Ουσιαστικά με ένα μόνο χαλάρωμα την Κυριακή (27/10) οι κυανέρυθροι ταξιδεύουν για τις Σέρρες, καθώς την Τρίτη (29/10) παίζουν με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί σίγουρα με απουσίες (πόσες και ποιες θα το δούμε), αλλά θα έχει και δύο επιστροφές, αυτές των Κολοβού, Ενγκούεμ.

Επίσης, ο Αντώνης Νικοπολίδης καλείται να κάνει και διαχείριση στο ρόστερ του, καθώς σε μία εβδομάδα ο Πανιώνιος θα δώσει τρία παιχνίδια (Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός-Ηλιούπολη), με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο ματς των Σερρών και παράλληλα να υπάρχει φρεσκάδα (όσο γίνεται) στο κυριακάτικο ματς με την Ηλιούπολη. 

Κάτι που φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι και λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά και λόγω της δυναμικής που έχει ο Πανσερραϊκός (όμως μεγαλύτερης κατηγορίας).

Όπως και να έχει, έως τώρα πρόσημο στην πορεία του Πανιωνίου είναι θετικό και το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι η ομάδα δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι να βγάζει περισσότερη χημεία, να γίνεται καλύτερη, παίζοντας καλό και σωστό ποδόσφαιρο.

Πίστη και στήριξη... Προχωράμε! 

ΥΓ: Μπράβο στην ομάδα που δεν ξέχασε τον μεγάλο άτυχο, Κώστα Χριστόπουλο. Τόσο πριν το ξεκίνημα του αγώνα, όσο και στο γκολ, οι παίκτες του Ιστορικού κράτησαν την φανέλα με το νούμερο "2" και αφιέρωσαν την προσπάθεια τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι στον Έλληνα δεξιό μπακ! 

ΥΓ1: Συγχαρητήρια στις κοριτσάρες του βόλεϊ για την δύσκολη νίκη επί του Μαρκόπουλου. 2/2 και ετοιμαζόμαστε για μεγάλα πράγματα φέτος! 

ΥΓ2: Η μπασκετική ομάδα αρχίζει και αποκτά χημεία. Η πανεύκολη νίκη επί του Αμαρουσίου και η γενικότερη εικόνα δείχνει πως ο Πανιώνιος φέτος, εφόσον βρει σταθερότητα, μπορεί να φτάσει ψηλά. Το πόσο ψηλά θα το δείξει ο χρόνος...


Δεν υπάρχουν σχόλια